Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.02. 15:49

Olvasóink írják: Mátyásról meséltünk

<p>Nyíregyháza - A virágmagok és -hagymák cseréje, házunk tája csinosítgatása, a sokasodó kerti munkák csalhatatlan jelei a tavasznak. Ám nem feledkeztünk meg április jeles napjairól, így a Költészet Napjáról és a Föld napjáról sem.</p>

József Attila születésének évfordulójára „Vers és mese mindenki kedvére” címmel irodalmi délutánt szerveztünk, ahol nemcsak versek, hanem Mátyás királyról szóló történetek is elhangzottak a reneszánsz év kapcsán. Nagy kedvvel és aktivitással készült tagságunk erre az eseményre. Fiataloknak is dicséretére váló felkészültséggel adták elő a szebbnél szebb verseket és Mátyás-meséket.

Jutalmul – az irodalmi élményen túl – mindenki egy szép emléklapot kapott.
Az áprilisi terveink között szerepelt a Föld Napja tiszteletére egy közös séta a Kacsa-tóra, amely során megnéztük a Lónyay-csatornán épült árvízkaput. Sajnos, esős-szeles időjárást fogtunk ki. Kissé ázottan érkeztünk vissza a főhadiszállásra, Ruszékhoz, ahol a cudar idő ellenére mégis sikerült megtartanunk a szalonnasütést. A lélekmelegítő borocskának nagy hasznát láttuk, miként PetrónéJucika finom hájas tésztájának is. Jó hangulatú, vidám délutánt tartottunk együtt.
Rusz Péterné
elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!