Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.18. 09:48

Kiválóan versenyeztek Győrben

<p>Nyíregyháza - A Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Szakképző Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának diákjai szép eredményekkel érkeztek haza a speciális szakiskoláknak megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyéről.</p>

A Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Szakképző Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának diákjai szép eredményekkel és óriási élményekkel érkeztek haza a speciális szakiskolák számára megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyről, melyen első alkalommal képviselték az iskolánkat. Az országos döntőt 2008. április 9-11. között Győrben rendezte meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet.

- Az elődöntők eredményei alapján két szakmában hívták meg a tanulóinkat. A gépíró és szövegszerkesztő szakmát tanulók közül 6 diák jutott be a döntőbe. A számítógép-kezelő (-használó) szakmát tanuló diákok közül 7 fő képviselte az iskolánkat.

A gépíró és szövegszerkesztő szakmában az első helyezést Verdes Mária, a másodikat Verdes Mónika nyerte el. Orosz István az elért eredménye alapján megkapja – vizsga nélkül – a szakmai bizonyítványát. A többi versenyző pedig kiváló teljesítményéért a szakmai vizsga részfeladatainak teljesítése alól kapott felmentést: Szolnok Anita, Magyar Rozália és Gyurján Emese. Felkészítő tanáruk Gondoly Ibolya.

A számítógép-kezelő (-használó) szakmát tanuló diákok közül az első helyezést Gerják Ákos hozta el, a második helyezést Kovács Péter, a harmadik helyezett pedig Nagy Anett lett. A döntőbe jutott többi versenyző kiváló teljesítménye alapján felmentést kapott a szakmai vizsga részfeladatainak teljesítése alól: Gégény József, Tamás Brigitta, Csizmár János, Szűcs Károly. Felkészítő tanáruk Tóth Tibor – tájékoztatott Rácz Sándor igazgató.

 

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!