Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.07. 14:37

Fullasztó jojó, megrázó hatású vasaló

<p>Az európai nők tíz százaléka érzékeny a nikkelre, így a bizsuk viselete veszélyes is lehet – tudtuk meg Iglováriné Molnár Máriától, az NFH laborvezetőjétől, továbbá azt, hogy a jó napszemüvegnek nem kell feltétlenül drágának lenni.</p>

A nyíregyházi Korzó Üzletházban Fogyasztóvédelmi majálist tartott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-alföldi Regionális Felügyelősége Nyíregyházi Kirendeltsége szerdán, amelyet Széles Sándor osztályvezető nyitott meg.

A fogyasztóvédelmi nyílt napon sokan éltek az ingyenes bevizsgálás lehetőségével, az érdeklődők ily módon megtudhatták, hogy megfelelően szűrő napszemüveg birtokosai-e, avagy a silánysága miatt inkább csak éjszaka hordják azt. Ugyancsak ingyenes vizsgálaton tesztelhették, hogy a viselt bizsu és testékszer nem okozhat-e allergiát.

– Az európai nők tíz százaléka érzékeny a nikkelre, így a bizsuk viselete veszélyes is lehet – tudtuk meg Iglováriné Molnár Máriától, az NFH laborvezetőjétől, továbbá azt is, hogy a jó napszemüvegnek nem kell feltétlenül drágának lennie. E termékkört, mint minden más árut, csak ellenőrzött helyről, azaz üzletből célszerű megvásárolni! – figyelmeztetett a fogyasztóvédelmi szakember.

Vacak áruk fóruma

Ezt támasztotta alá a fogyasztóvédők helyszíni kamarakiállítása is, amelyen a munkatársak által főként a piacon lefoglalt veszélyes játékok és elektromos háztartási eszközök szerepeltek. Így például a szörnyecskés jojó, amelynek zsinórja könnyen a gyermek nyaka köré tekeredhet, vagy a zárlatos vasaló, amely minden tekintetben megrázó hatású lehet.

A nyílt napon bemutatkozási lehetőséget kapott a Megyei Békéltető Testület, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) helyi szervezete, a Megyei Nyugdíjas Szövetség fogyasztóvédelmi tagozata is.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!