Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.22. 08:34

Első lett a grafikájával a nyíregyházi diák

<p>Nyíregyháza - Szép sikereket értek el tavasszal a nyíregyházi Művészeti Középiskola diákjai.</p>

Rendszeresen részt vesznek a különböző tanulmányi versenyeken a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium diákjai is. A művészettörténet tantárgyból meghirdetett országos középiskolai tanulmányi versenyen ez első írásbeli forduló után ketten jutottak maximális pontszámmal a középdöntőbe: Nevelő Judit rajztagozatos gimnáziumi tanuló és Schuller Mária képző- és iparművészeti tagozatos tanuló.

Felkászítő tanáruk Takács Beáta tanárnő volt. A szintén írásbeli feladatból álló közőpdöntőben is sikeresen álltak helyt a lányok Budapesten, így  áprilisban a döntőn szóban kellett tudásukról számot adni. A döntő 25 résztvevőjéből  minimális pontkülönbséggel a 14. és15. helyezést érték el. Jó teljesítményük eredményeként mindketten jeles érettségi vizsgával rendelkeznek  művészettörténetből.
Szárny-vonal  címmel nyílt nemzetközi képzőművészeti kiállítás, amelyre beválogatták két negyedéves grafikus diák, Jámbor Éva és Papp Sándor munkáját is (tanáruk Z. Erdei Anna). Papp Sándor  grafikájával első helyezést ért el pályázaton.
A közelmúltban rendezték meg Székesfehérváron a középiskolás diákok számára meghirdetett országos rajzversenyt, amelyen Bakos Zsuzsanna negyedéves képző-és iparművészeti tagozatos diák a zsűri különdíjában részesült ( felkészítő tanára Z. Erdei Anna). Radics István negyedéves képző- és iparművészeti tagozatos szobrász szakos diák (felkészítő tanára Zagyva László) áprilisban a Szombathelyen rendezett országos mintázásversenyen részesült a zsűri különdíjában.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!