Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.15. 14:41

Díjazták a kis környezetvédőket Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Március 31-én három hulladékgyűjtő-akció is befejeződött a városban, melyek ünnepélyes díjkiosztóját május 13-án a Városháza Krúdy termében tartották. </p>

Versenyek sorával igyekszik Nyíregyháza Önkormányzata és a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. felhívni a gyerekek és szüleik figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára - derült ki a napokban tartott eredményhirdetésen, mely egy többhetes akcióra tette fel a koronát. Március 31-én három hulladékgyűjtő-akció is befejeződött a városban, melyek ünnepélyes díjkiosztóját május 13-án a Városháza Krúdy termében tartották.
A társaság a várossal és az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesüléssel karöltve az általános iskolák számára italos kartondoboz gyűjtő akciót hirdetett. A felhívásra 11 vállalkozó szellemű és a környezettudatos nevelés mellett elkötelezett iskola - Arany, Vécsey, Zelk, Bethlen, Benczúr, Kertvárosi, Hermann Ottó, Móra, Szőlőskerti, Jókai, Szent Miklós - jelentkezett, s a diákok lelkesen vetették magukat bele a gyűjtésbe. A jelentkezőket a szervezők 2 kategóriába sorolták, aszerint, hogy hány osztályt indítottak, s kategóriánként 3-3 győztest hirdettek. A kategóriagyőztesek nyereménye egy-egy osztálykirándulás. A második helyezettek élményfürdő-belépőt, a harmadik helyezettek állatparkjegyet kaptak. Minden iskola nyereménye egy-egy italoskartonból készült faliújság.

Díjazottak

Italoskarton-gyűjtő verseny

I. kategória (10 osztálynál kevesebbel induló iskolák): 1. Zelk Z. Ált.Isk.

2.a. oszt., 2., Vécsey Károly Ált.Isk. 2.b. oszt, 3. Jókai Mór Ref.Ált.Isk.

5.c. oszt.

II. kategória (10 vagy több osztályt nevező iskolák): 1. Benczúr Gyula

Ált.Isk. 2.a.oszt, 2. Benczúr Gyula Ált. Isk. 4.b. oszt., 3. Benczúr iskola

HermannOttó tagiskolája 3.c oszt

Ovisok is gyűjtöttek
A legkisebbek is gyűjthették az italos kartondobozokat. Számukra első alkalommal hirdették meg a versenyt a szervezők. Az aktivitásra nem lehetett panasz, 13 intézmény mondott igent a szíves invitálásra. Jelentkezett az Aranykörte Óvoda, a Ligeti Óvoda, Ligeti Óvoda Tagóvodája, a Margaréta Óvoda, a Kikelet Óvoda Tagóvodája, Nyitnikék Óvoda, a Nyitnikék Óvoda Tagóvodája, Napsugár Óvoda, Gyermekkert Óvoda, Gyermekkert Óvoda Tagóvodája, Kertvárosi Csicsergő Óvoda, a Bóbita Óvoda Tagóvodája, valamint a Százszorszép Óvoda Tagóvodája. A legtöbbet gyűjtő óvoda egy 100 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kapott, a nyeremény a Százszorszép Óvoda Tagóvodáját illette, hiszen ők gyűjtötték a legtöbb kartondobozt, gyermekenként átlgosan 4,2 kg-mot. A második és harmadik helyezett ovisok társasjátékkal gazdagodtak. Valamennyi intézmény kapott egy-egy italoskartonból készült faliújságot is.
Préseltek is
A fém csomagolási hulladék-gyűjtő akcióval arra hívták fel a figyelmet, hogy a fém italos és konzervdobozok, az üvegek fém zárófedelei is szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók. A versenyben négy általános iskola - Zelk, Benczúr, Kertvárosi, Bethlen - indult a legjobban a Zelk Zoltán Általános Iskola szerepelt, ajándékuk egy bruttó 100 ezer forint értékű sportszervásárlási utalvány lett. A résztvevő iskolák ajándékba megkapták a verseny elején átvett aludoboz prést.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!