Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.19. 14:37

Amerikai Rotarysok Mátészalkán

<p>Mátészalka - Igen intenziv kapcsolatot ápol 1995 óta az amerikai Knoxville RC és a mátészalkai Rotary Klub.</p>

Vasárnap Budapesten a Gundel étteremben ünnepélyes fogadás keretében köszöntötték egymást a két klub tagjai. Ezzel kezdetét vette a közel egy hétig tartó Tour the Tisza. Előbb Eger, majd a Hortobágy azután Tokaj várja a vendégeket. Szerdán hajózás a Tiszán és Szatmár túra a program.

Csütörtökön délelőtt avatják fel azt a játszóteret amit nagyrészt az amerikaiak adományaiból, de közösen épített a két klub a mátészalkai gyermekváros részére. Délután kerékpártúra lesz az nagyecsedi szivattyú telephez és a tiborszállási táborhoz, melynek felújításához és fenntartásához évek óta jelentősen hozzájárul az amerikai testvér klub.

A Gundel beli fogadáson résztvettek a magyar rotary klubok képviselői, az amerikai nagykövetség  és egy dél-afrikai klub képviselője is. Több hozzászóló méltatta a két klub eredményes kapcsolatát és a mátészalkai és környékbeli gyerekek, fiatalok  érdekében kifejtett  tevékenységét. Nagy meglepetést okoztak a vendégek azzal, hogy  az 1995 óta klubelnöki tisztséget betöltő szalkai klubtagoknak átadták a nemzetközi rotary mozgalom legnagyobb kitüntetését a Paul Harries díjat.

Erdélyi Miklós

Mátszalka RC tagja, volt elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!