Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.30. 10:16

Akadályverseny a turai erdőben

<p>Nyírtura - A városi gyermekek izgatottan vágtak neki a hosszú útnak, hiszen egy ismeretlen környezetben az előre kirakott nyilak segítségével kellett tájékozódniuk.</p>

A nyírturai általános iskola pedagógusai fontosnak tartják, hogy az oktató-nevelő munka mellett olyan rendezvényeket szervezzenek, amelyek segítik tanulóik képességeinek kibontakoztatását, illetve biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

Ennek szellemében gyakran rendezünk különféle versenyeket. A gyermeknap alkalmából a diákönkormányzat szervezésében május 22-én a nyíregyháziKazinczy Ferenc Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóit fogadtuk, s a községet ölelő erdőben akadályversenyt tartottunk. A városi gyermekek izgatottan vágtak neki a hosszú útnak, hiszen egy ismeretlen környezetben az előre kirakott nyilak segítségével kellett tájékozódniuk. A 7 állomáson különféle elméleti és ügyességi feladatokat oldottak meg. A feladatok között szerepelt összevágott kép kirakása, teke, gránátdobás, keresztrejtvény stb. A legnépszerűbb próbatétel a fiatalok körében a lövészet volt, hiszen a többségük még soha sem fogott a kezében légpuskát. Nagy-nagy élvezettel beszéltek a diákok a kindertojásban elrejtett feladványokról is.

A kilenc csapat tagjai fáradtan, de sok-sok élménnyel, jó hangulatban tértek vissza az iskolába, ahol megvendégeltük őket. Mindenki apró ajándékot kapott, illetve az első három helyezett külön jutalomban is részesült. Szeretnénk még szorosabbra fűzni a kapcsolatot a két intézmény között, ezért az elkövetkező időkben igyekszünk minél több olyan programot szervezni, amelyben a két iskola pedagógusai és diákjai legalább olyan jól érzik magukat, mint ezen az akadályversenyen – tájékoztatta lapunkat Vass Edit, a diákönkormányzat felnőtt patronálója.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!