Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.08. 14:31

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság hírei

<p>Vásárosnamény - Eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2008. április 29-én, 10.00 óra és 11.35 óra közötti időben, a nyitott bejárati ajtón keresztül besurrant Vásárosnaményban egy családi házba, onnan készpénzt, valamint ékszereket tulajdonított el, mintegy 235.000-Ft, értékben.</p>

2008. május 05-én, ismét arról érkezett bejelentés a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra, hogy ismeretlen tettes 2008. május 02-án, 23.00 óra és 2008. május 04-én, 16.00 óra közötti időben a nyitott kisajtón, majd bejárati ajtón keresztül bement Vásárosnaményban egy családi házba, és onnan 2 db. cipőt és egy esernyőt tulajdonított el mintegy 10.000-Ft, értékben.

Kapitányságunkon évek óta tapasztaljuk, hogy a nyári időszak még

nagyobb lehetőséget teremt a bűncselekmények elkövetésére, ezért lakásuk, ingatlanuk védelmében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

- Ha elmegy otthonról a lakáskulcsot ne rejtse olyan helyre, ahol bárki megtalálhatja! (Pl. lábtörlő alá, villanyóra szekrénybe, stb.)
- Akkor is csukja be az ajtókat és az ablakokat, ha csak néhány percre megy el a lakásból, vagy akár az udvar hátsó részében kertészkedik!
- Lakásában ékszereit, készpénzét, lehetőleg ne a mindenki által megszokott helyeken tartsa! (Pl. konyhaszekrényben a csészék között, ruhásszekrényben a törölközők között, stb.)
- Iratait, igazolványait ne tartsa egy helyen a lakásainak kulcsaival!

- Emelt földszinti, illetve első emeleti lakásának erkélyét védje felszerelt ráccsal, amennyiben értékeket tárol ott!
- A lakásban található fontosabb értéktárgyairól készítsen fényképet, jegyezze fel értékesebb műszaki cikkei gyártási- és sorozatszámát, különös ismertetőjegyeit!
- A tulajdonában lévő, lakásban tartott értékeivel ne hivalkodjon, ne tartson nagyobb összegű készpénzt otthonában!

2008. április 24-ei hatállyal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője Kapitányságvezető beosztás ellátására kinevezte, és szakmai munkája elismeréseként dicséretben és pénzjutalomban részesítette Dr. Tarcsa Csaba r.alezredest, Vásárosnaményi Rendőrkapitányság megbízott Vezetőjét. Dr. Tarcsa Csaba r. alezredes kapitányságvezető 2008. május 19-én, 10-12 óráig fogadóórát tart hivatali helyiségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!