Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.08. 18:24

A biomasszáról botanikus szemmel

<p>Nyíregyháza - A megyénk természeti kincseit fölfedező tudós szellemi örökösei randevúztak a Nyíregyházi Főiskolán, ahol ünnepi pillanatokkal kezdődött csütörtökön a VII. Tuzson János Konferencia. <dia width="900" height="700" alt="A biomasszáról botanikus szemmel 2008.05.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_biomassz_r_l_botanikus_szemmel_2008_05_08/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A biomasszáról botanikus szemmel 2008.05.08." /></a></dia></p>

– Ünnepi pillanatokkal kezdődött csütörtökön a VII. Tuzson János Konferencia a Nyíregyházi Főiskolán. A rektori megnyitó után Boronkai Ferencné, a főiskola Tuzson János Botanikus Kertjének nyugalmazott vezetője az idei Tuzson emlékplakett kitüntetettjét szólította. Nádasi Zoltánnak, a növénykert és a tuzsoni természeti hagyatékok érdekében több éven át kifejtett kommunikációs tevékenysége elismeréseként a Bátorligeti ősláp fantasztikus természeti értékeit fölfedező tudós leszármazottja, Tuzson Judit adta át a családja által alapított díjat.

A konferencia nyitóelőadását Szabolcs-Szatmár-Bereg megye természeti értékeiről az a Simon Tibor porfesszor tartotta, aki hajdan első kézből vehette át Tuzson János hagyatékát, mind megyénk megőrzendő botanikai különlegességeinek további feltárását, mind pedig az ELTE tanszékvezetői székét tekintve.

A konferencián a névadó tudós tág értelembe vett, korszerű természetvédelmi gondolkodásának jegyében a biomassza hasznosításának lehetőségeiről és dilemmáiról is elhangzott egy-egy előadás Sári Zsolt a Nyírerdő Zrt., illetve Kondor Attila az MVH szakembereinek tolmácsolásában.

 

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!