Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.02. 15:47

Tűzben edződött csengeriek

<p>Csenger - Egymilliárd forint kártérítés a leégett, de megfeszített munkával lábra állt cipőgyárnak, ahol sikerült a megsemmisült kész árukat újra gyártani, ezzel pedig a nagy vevőket kis csúszással kiszolgálni, a piacot megőrizni.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/tuzben-edzodott-csengeriek/cn/szon-news-km_01-20080402-024700">Csengeri tűz: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

– A napokban egymilliárd forintot fizetett ki az Allianz biztosító a kárrendezési eljárás lezárásaként a csengeri cipőgyárnak, ahol a múlt év vége felé – a tűzoltóság szerint minden bizonnyal elektromos okból keletkezett – tűz pusztított el egy raktárépületet a benne lévő áruval együtt.

Mint ismeretes december 20-án a csengeri Josef Seibelcipőgyárban leégett egy 3800 négyzetméteres raktár, és megsérült a mellette álló gyárépület is. A tűz martalékává vált a benne tárolt 250 ezer pár kész és 50 ezer pár félkész cipő is. A gyártósort szerencsére sikerült megmenteni.

Juhász János ügyvezető igazgató kedden érdeklődésünkre elmondta: az egymilliárd a megsemmisült készletek illetve gépi berendezések értékének a megtérítésére elég, a raktárépület újjáépítésére már nem. A gyár jelenlegi helyzetéről az ügyvezető így nyilatkozott:

– A dolgozók erőfeszítésének is köszönhetően bár kisebb helységben, de már januárban sikerült újraindítanunk a termelést. A megfeszített munka eredményeként, azóta sikerült a megsemmisült kész árukat újra gyártani, ezzel pedig a nagy vevőket kis csúszással kiszolgálni, s így gyár piacait megőrizni. A raktározás átmeneti gondjait a helyi bérleményekkel illetve cseh- és németországi partnerekkel tudtuk orvosolni. Az új raktárat, amelynek 450 milliós költségébe besegítő támogatásért is pályáztunk a gazdasági tárcához – hiszen sok itt élő ember egzisztenciáját érinti ennek a gyárnak az eredményes működése – augusztusra tervezzük felépíteni.
A dolgozók hangulatáról Juhász János kérdésünkre válaszolva úgy vélekedett, hogy az, a tűzvész utáni újrakezdés, majd a kisebb helyen, összeszorulva végzett munka nehézségei ellenére elfogadhatónak mondható.

Előzmények:
Újraindul a termelés a csengeri Szamos cipőgyárban
A tervek szerint hétfőn újra indul a termelés a karácsony előtt leégett csengeri cipőgyárban - tudtuk meg Juhász Jánostól a Josef Seibel Kft. ügyvezető igazgatójától.  

Cipőraktár égett Csengerben
Hajnal kettő után néhány perccel kapták a tűzoltók a risztást Csengerből, ahol óriási tűz keletkezett a cipőgyárban.   


- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!