Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.11. 12:35

Sikeres volt az ivartalanítási akció Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Az állatotthonok telítettek, az állatvédők így az ivartalanítást látják a legjobb megoldásnak.</p>

Rendkívül sikeres volt a február közepén elindított és a március végén befejeződött ivartalanítási akció – hangozott el pénteken délelőtt a Városházán megtartott sajtótájékoztatón.

Összesen 356 kutya és macska műtétjére került sor, amihez a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. 600 ezer forintott biztosított, ennek köszönhetően jelentős kedvezményt vehettek igénybe a kisállatok tulajdonosai. Az akcióban részt vett továbbá a megyei állatorvosi kamara és a helyi állatorvosok is.

– Ez az eredmény jelentheti azt is, hogy a szemléletformálás sikeres, egyre több ember gondolkozik felelőségteljesen az állatával kapcsolatban, így tud fejlődni az állattartási kultúra is – mondta el Inántsy Pap Sándor, az Állatbarát Alapítvány vezetője.

A tájékoztatón kihirdették a 2008-ra vonatkozó eboltási naptárat. – A kutyák és macskák veszettség elleni beoltására április 21-től május 28-ig, a pótoltásra május 30-án van lehetőség a város különböző helyszínein – mondta el Dunavölgyi István, a város ebrendészeti feladataiért felelős szakember. Az oltás díja 2200 forintba kerül, de ez tartalmazza az állatok féregtelenítését is.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!