Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.17. 13:05

Rehabilitációs járadék és jogtiszta szoftverek - tájékoztató Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Civil szervezeteket érintő témákban tartottak regionális tanácskozást csütörtökön. A félszáz nonprofit szervezet képviselőit Mogyorósiné dr. Gábor Hajnalka, az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóság igazgatója köszöntötte. <dia width="900" height="700" alt="Rehabilitációs járadék és jogtiszta szoftverek - tájékoztató Nyíregyházán 2008.04.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rehabilit_ci_s_j_rad_k__s_jogtiszta_szoftve_2/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Rehabilitációs járadék és jogtiszta szoftverek - tájékoztató Nyíregyházán 2008.04.17." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-civil-szervezet-rehabilitacio-nyiregyhaza-1_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-civil-szervezet-rehabilitacio-nyiregyhaza-2_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

– Sajtótájékoztatóval egybekötött regionális tanácskozást tartottak a civil szervezetek vezetőit és tagjait érintő témákban csütörtökön a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

A közel félszáz nonprofit szervezet képviselőit Mogyorósiné dr. Gábor Hajnalka, az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóság igazgatója köszöntötte. Dr. Nagy Tibor főosztályvezető az adóbevallás, SZJA 1%, közhasznúsági jelentés és az áfával kapcsolatos jogszabályváltozásokról adott hírt, az idei egyetlen regionális ifjúsági pályázat részleteit Katona Mária, Észak-alföldi RISZI irodavezetője ismertette. Lengyel Mária, az Észak-alföldi Nyugdíjbiztosítási Intézet Nyíregyházi Kirendeltségének főosztályvezetője a nyugdíjrendszer változásairól tájékoztatott, kiemelve a 2008. január 1-től igényelhető rehabilitációs járadék ellátást, melyet az 50-79 százalékos egészségkárosodást szenvedett, rehabilitálható, szolgálati idővel rendelkezők igényelhetnek együttműködési megállapodással, összege a rokkantsági nyugdíj 120 százaléka. Makádi Zsófia a NIOK Alapítvány képviselője a CivilTech Informatikai Adományozó Programot mutatta be, melynek lényege, hogy legális szoftverekhez juttassa ingyenesen (egyszeri, minimális díjfizetés után) a közhasznú civil szervezeteket. Hazánk tizedikként csatlakozott ehhez a globális programhoz, a civil szervezeteknek nincs más dolga, mint online regisztrálni és pályázni a legális szoftverekre.
- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!