Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.06. 09:12

Postaládánkból: Csekkfizetéshez már személyi is kell?

<p>Jó lenne tudni, hogy kihozta és miért ezt az értelmetlen rendelkezést, ráadásul senki sem tudott róla, sőt a postán sem láttam egyetlen ilyen tájékoztatót sem.</p>

A hivatali bürokrácia újabb értelmetlen rendelkezésével volt szerencsém szembesülni. Összeszedtem a befizetnivalóimat, elvittem a postára, s ott kiderült, hogy a „régebbi” csekkeket csak úgy veszik át, ha a személyi igazolvány száma szerepel rajta. Némelyiken rajta volt egy FM-jelzés, ez vajon mit jelent? 

Ezeket elfogadták, de mert nem voltak nálam az irataim, bosszankodva mehettem haza adminisztrálni. Jó lenne tudni, hogy kihozta és miért ezt az értelmetlen rendelkezést, ráadásul senki sem tudott róla, sőt a postán sem láttam egyetlen ilyen tájékoztatót sem.

 A különféle szolgáltatóknál számtalan kóddal vagyunk azonosítva, nem tudom, a személyi igazolvány száma szerepel-e köztük, s vajon most újabb embereket alkalmaznak majd azért, hogy a számot beazonosítsák?Remélem, nem az lesz a következő ötlet, hogy a postáskisasszonyt arra köteleznék: nézze meg a személyimet, vajon nem más helyett fizetem-e be a díjakat?!

Kapcsolódó cikkek:

  • Szegény ember vízzel főz
  • Ne hagyjuk üresen életünket!
  • Lemaradtunk mint a borravaló

  • Remélem egyedi eset?

  •  

    Bárkányi Ferencné
    Nyíregyháza

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!