Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.22. 06:09

Postaládánkból: Aki nem dolgozik, ne is egyék!

<p>Nyíregyháza - Csak vége lenne már ennek a politikai csatározásnak, mert az állampolgár belebetegszik! A Kelet-Magyarország február 26-ai számában Mészáros Ferenc mezőgazdasági mérnöktanár, írására szeretnék reagálni.</p>

Arra, hogy sok a munkanélküli napjainkban.

Igen, régen azt büntették, aki nem dolgozott. Most sokan mosolyogva mondják: direkt úgy töltötték ki a tesztlapot, hogy ne vegyék fel őket. Én is keserű szájízzel gondolok a Mészáros úr által leírt régmúltra, amikor gyerekként már hajnalban sorban álltam kenyérért, lisztért, cukorért. Ha valamicskénk volt is, rögtön jött a beszolgáltatás. Senki nem törődött azzal, hogy a családoknak semmi nem maradt otthon. A szüleimtől hallottam még egykoron az „Aki nem dolgozik, ne is egyék!” igazát. Így aztán roppant igazságtalannak tartom a munka nélkül felvett pénzeket. Igen jelentős erkölcsi, anyagi problémákat okoz, miként az egészségesen leszázalékoltak is. Aki meg a munkában megrokkant, féllábbal a sírban van, annak meg csak 40 százalékot adnak. Sose lesz igazság ezen a földön - írta Kovácsné, nyíregyházi olvasónk.

Előzmény:

  • Aki nem dolgozik, ne is egyék?!
    Távol áll sajnáltatni magam, amikor azt írom: én gyerekkoromban liba-, majd disznópásztor voltam már hatévesen, mert a nyolcgyermekes családunknak szüksége volt arra az 1–2 mázsa búzára, amit a szolgálataimért kaptam.

Kapcsolódó cikkek:

  • Úgy éljek meg, ahogy akarok
    A Polgármesteri Hivatalban az ügyintéző szociális segély iránti kérelmemet nem vette el. Kiderült ugyanis, hogy egy háztartáson belül csupán egy személy kaphat szociális segélyt.

  • Postánkból: A kutya meg a bolhák esete
    Nem azok az ingyenélők, akik a hibás rendszer miatt nem dolgoznak, sőt! Ők a rendszer áldozatai! A paraziták azok, akik nem is AKARNAK dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!