Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.14. 07:13

Olvasónk írja: Hátrányos megkülönböztetés

<p>Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az összes közalkalmazott rendszeresen kapja ezen juttatások széles skáláját, mivel a bérüket már vagy 6 éve csak amortizálódni hagyják. Ez egy óriási tévedés!</p>

Egyre bővülő ütemben foglalkozik a média az adómentesen adható, béren kívüli juttatásokkal. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az összes közalkalmazott rendszeresen kapja ezen juttatások széles skáláját, mivel a bérüket már vagy 6 éve csak amortizálódni hagyják. Ez egy óriási tévedés!

A megyei önkormányzatok nagy része – köztük a legnagyobb is – csak alamizsnát ad a köz dolgozóinak. Adható lenne havi 12 000 Ft melegétkezési utalvány adómentesen. Nem adnak, csak meleg étkezési támogatást, havi 9000 Ft értékben, de nem törődve azon dolgozókkal akik, az átlagtól eltérő időben dolgoznak. Ők elégedjenek meg 4500 Ft-os hideg utalvánnyal, nekik nincs szükségük a meleg ételre. Mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés?

Adható lenne még: ajándék utalvány, kultúra utalvány, internet utalvány, egészségügyi utalvány és üdülési csekk is. Mindezek adásával megtakarítás érhető el a kiadások terén, mivel ezek adómentesen járnak. Nem, mi szabolcsiak nem használjuk ki a lehetőségeket. Maradunk e tekintetben is Magyarország sötét oldala.

N. Béla, pedagógus

Kapcsolódó cikkek:

  • Nálunk a legsiralmasabb a bér
    A 30 gazdaságilag legfejlettebb ország közül Magyarországon a legkisebb a bér vásárlóerő-paritáson számolva.

  • Már 69 ezer forint értékben adható üdülési csekk
    Jövőre 5,3 százalékkal, 65 500-ról 69 ezerre emelkedik az adómentes természetbeni juttatásként adható üdülési csekk értéke az Országgyűlés hétfői döntése értelmében.

  • Olvasó kérdez: Étkezés üdülési csekkel
    Nyírbátori olvasónk panaszolta: egy kellemes vacsorát szerett volna elkölteni feleségével egy üdülési csekket is elfogadó étteremben, ám a panzió csak szállásfoglalással egybekötve lett volna hajlandó elfogadni a fizetőeszközt...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!