Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.10. 06:08

Olvasónk írja: Egy oldalú áldozatvállallás

<p>Csaroda - Azt azonban nem várhatja ő, vagy más vezető sem, hogy ezt a nép megérti, és újra áldozatot vállal, míg a milliomosok, milliárdosok vagyona megduplázódik.</p>

Megdöbbenve olvastam a _Kelet-Magyarország április 3-i számában az Állami Számvevőszék elnökének nyilatkozatát. Kovács András a következőket mondta: „Meg kell mondani a lakosságnak és a vállalkozóknak, hogy rendkívül nehéz évek jönnek, ne legyenek illúzióik. Ugyan akkor meg kell győzni őket az áldozatvállalás értelméről, arról, hova fogunk eljutni, ha vállaljuk a szükséges áldozatokat!” Igen, a háború után szükség volt áldozatokra, lemondásra, de akkor honnan indultunk! De most? Nos, az áldozatvállalás nagyon szép dolog, ha van értelme.

A most kért áldozatvállalásnak azonban, szerintem nincsen. Az 1989-90-es rendszerváltás óta gazdaságunkat teljesen lerombolták, mezőgazdaságunkat, iparunkat tönkre tették. Az örökölt 20 milliárd dolláros adóság mára megnégyszereződött. Közben „eladták az országot. Fillérekért privatizálták a téeszeket, üzemeket. Ezáltal megteremtődtek a több százmilliós, milliárdos vagyonok, melyek egy része a külföldi tőkések kezébe kerültek. Emiatt jönnek újra a nehéz évek, melyet Kovács úr jövendöl. Azt azonban nem várhatja ő, vagy más vezető sem, hogy ezt a nép megérti, és újra áldozatot vállal, míg a milliomosok, milliárdosok vagyona megduplázódik - írta Darvas Iván, csarodai olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!