Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.16. 16:32

Nyíregyháza téma volt a londoni tőzsdén

<p>Nyíregyháza - Egy igazi „zsákspecialista” vette meg a Dunapack nyíregyházi gyárának zsáküzletágát. Dolgozói szempontból teljes a jogutódlás, vagyis sem a kollektív szerződés, sem a munkavállalói jogok és juttatások nem változtak meg.</p>

A termelés, a telephely és a dolgozói létszám is változatlan maradt, csupán a tulajdonos lett más, miután a Dunapack Zrt. eladta nyíregyházi telephelyű zsáküzletágát az osztrák Mondi AG-nek. Az üzletet a londoni tőzsdén jelentették be, az átadás a hét elején zökkenőmentesen megtörtént, a termelés továbbra is folyamatos az eredeti helyen – erősítette meg lapunknak a társaság nyíregyházi gyárának igazgatója.

Sárdi Sándor elmondta: dolgozói szempontból teljes a jogutódlás, vagyis sem a kollektív szerződés, sem a munkavállalói jogok és juttatások nem változtak meg. Jó gazdát kapott a részleg, hiszen a Dunapack az évi 150-160 millió darabos kapacitású üzletágának eladását már korábban is tervezte, s most az egész Európában piacvezető, évi 4-5 milliárd papírzsákot gyártó Mondi ajánlatát fogadta el.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!