Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.26. 06:10

Józanul

<p>Milyen idősen lenne érett arra az ember, hogy jogosítványt szerezzen? – vetődik fel bennem a kérdés, ha azt hallom, hogy diszkózás után szenvedtek balesetet fiatalok. <STRONG>M. Magyar László jegyzete</STRONG></p>

Mindig megdöbbentenek az utak mellett látható keresztek. Előttem még kanyarog az életút sok-sok állomással, új kihívásokkal, de akikre a fejfák szomorúan emlékeztetnek, azok már nem lehetnek közöttünk. Ilyenkor ösztönösen lejjebb veszem a lábam a gázpedálról, pedig nem hajtok gyorsan.

Összeszorul a szívem arra a gondolatra, hogy mennyi örömtől, szépségtől, boldogságtól fosztották meg magukat és családjukat mindazok, akik figyelmetlenségből, felelőtlenségből, gondatlanságból, esetleg egy pohár alkohol megivása után kivagyiságból a tragédiával végződött baleseteket okozták vagy éppen elszenvedték.

Milyen idősen lenne érett arra az ember, hogy jogosítványt szerezzen? – vetődik fel bennem a kérdés, ha azt hallom, hogy diszkózás után szenvedtek balesetet fiatalok. Valljuk be, nagyon erős jellemnek kell lenni ahhoz, hogy a sofőr visszautasítsa a haverok által kínált féldecit, s nagyon józan fejjel kell(ene) gondolkodnia akkor is, amikor a srácok az esti sötétségben haladva azzal heccelik, hogy bizony lassan döcög a járgány.

Le kell tenni a poharat, s nemet kell tudni mondani a száguldásra is. Bármi is volt az előzmény, a felelősség végül mindig azé, aki a kormánykereket fogja. A fiatalokban ezt kell nagyon tudatosítani, s ebben nagy szerepünk van nekünk is, felnőtteknek.

Olvassa M. Magyar László blogját is, keresse a Fittipaldit!

Kapcsolódó cikkek:

  • Egy jó akció: Legyen mindenki JÓFEJ!
    A kampány célja az ittasan okozott balesetek számának csökkentése. Az idei akció pénteken indul és egész nyáron át tart Budapest nagyobb szórakozóhelyein és vidéki fesztiválokon.  

  • Hírességek az ittas vezetés ellen
    Bajor Imre színművész, Besenyei Péter műrepülő világbajnok, Palik László autóversenyző, a rendőrség vezetői és több neves multinacionális cég irányítója is aláírta a józan közlekedésre felszólító chartát Budapesten.
  • Elveszik az ittasan vezetők jogosítványát
    Azonnal, a helyszínen elveszik a vezetői engedélyt minden autóstól, akinek elszíneződik az alkoholszonda, függetlenül attól, hogy mennyit ivott.
  • Zéró tolerancia a közúton - jöhet a közel milliós bírság?
    Véget érhet az a világ, amikor úgy bújhattak ki a büntetés alól autósok büntetés vagy tilos parkolás esetén, hogy azt állították, nem ők vezették az autójukat.
  •  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!