Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.01. 12:27

Ismét „befutottak” a Kifutón Dombrádon

<p>Dombrád - Hatodik alkalommal gyűltek össze, s mérkőztek meg az énekelni szerető tinédzserek. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/ismet-befutottak-a-kifuton/cn/szon-news-km_01-20080401-121646"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A hét végén immáron hatodik alkalommal megrendezett dombrádi Tini Kifutó a korábbi években megszokott, és bevált koreográfia szerint zajlott: az amatőr produkciói közé a helyi Móra Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Bereczky Zsigmond Református Iskola tánc- és kultúrcsoportjainak látványos produkcióit illesztették a szervezôk.

A publikum tehát nemcsak nagyszerű könnyűzenei énekszámoknak, hanem többek között népdaloknak, aerobik-produkcióknak és vidám, látványos táncos műsorszámoknak is tapsolhatott. Persze a főszerep ezúttal is a tucatnyi versenyzőnek jutott, akik között nem csupán tehetséges ifjú hölgyek, hanem két helybéli „aranytorkú” fiatalember is ott volt. A verseny népszerűségét és (el)ismertségét jelzi, hogy a helyieken, illetve a környékbelieken kívül a megyeszékhelyrôl is érkeztek énekesek, akiknek előadását háromtagú zsűri, közöttük két zenetanár értékelte.

A nívós műsorszámok közül nem volt egyszerű kiválasztani az ítészeknek az első három helyezettet és a gálaest különdíjasát, bár mint utóbb kiderült: a győztes tekintetében a zsűrinek viszonylag könnyű dolga volt, ugyanis az elsőként fellépő nyíregyházi Bacskai Vivien nagyon meggyőző produkcióval rukkolt ki. Ugyancsak emlékezetes előadást nyújtott a kemecsei Berecki Barbara és a dombrádiHoksz Henrietta, akik a 2., illetve 3. helyen végeztek. Az idei Tini Kifutó különdíjasa a megyeszékhelyi Szakács Ágnes lett. Összeségében elmondható, hogy a nagyobb rutin diadalmaskodott ezen az estén.

Ám a többieknek sem volt okuk a bánatra, hiszen az Ady Endre Művelődési Ház, valamint a rendezvény szponzorainak jóvoltából ők is értékes ajándékcsomaggal térhettek haza, s gondolatban már készülhettek a jövő évi megméretésre.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!