Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.09. 08:00

Gödörből gyönyörbe

<p>Némelyek mondták, majd másképp néz ki, ha szépen felöltöztetik. No, ennek az épületnek mennyasszonynak kellene lennie, mert csak az képes ekkora változásra. Hanem amit általa kaptunk, a sétálóutcát, az igen! <STRONG>Lefler György jegyzete</STRONG></p>

Megszenvedtük, annyi bizonyos! Ám, az építkezés finiséhez, a nyíregyházi Korzó Üzletház április 16-ai átadásához közeledve egyre nyugodtabban kerülgetjük a még kerülgetnivalókat, s egyre szélesebb mosollyal szemléljük a térburkoló munkások hatalmas puzzle-játékát. Pedig micsoda felfordulás volt itt! Eme gigantikus építkezés még a Fábry-show-ba is bekerült, Sándorunk itteni barátja révén, aki azt találta mondani: ekkora gödör Nyíregyházán még nem volt!

Valóban nem. Mára pedig abból a gödörből egy termetes épületegyüttes nőtt ki, amely már az elkészülte előtt megosztotta a közvéleményt. Bár nagy megosztottságról nem beszélhetünk, legalábbis a környezetemben nemigen találtam olyan emberre, akinek elnyerte volna a tetszését. Némelyek mondták, majd másképp néz ki, ha szépen felöltöztetik. No, ennek az épületnek mennyasszonynak kellene lennie, mert csak az képes ekkora változásra. Hanem amit általa kaptunk, a sétálóutcát, az igen! Egészen más perspektívába került a római katolikus templom és annak teljes környezete. Az eddig is büszkeségre okot adó sétálóutcánk most kinyújtózkodhat, s vele együtt mi is. Advent idején így is a nyíregyházi Kossuth térre röpültek az angyalok, amelynek környéke az ünnep tájt még ezüstösebb lehet. A sétálóutcát nem is csak magaménak, de máris a Miénknek érzem!

Olvassa Lefler György blogját is, keresse a Pocok urat

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!