Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.24. 14:53

Egészségesen sportoltak, vetélkedtek Biriben

<p>Biri - Az egészségnapot végül sportvetélkedő zárta, amelyen a szülők a diákokkal együtt bizonyíthatták ügyességüket az Egészség kupán.</p>

Egészségnapot rendezett április 18-án Biriben a Szabolcs Vezér Oktatási Központ Jókai Mór Általános Iskola Tagintézménye azzal a céllal, hogy fejlesszék a tanulók testi-lelki egészségét.

Rendhagyó órákkal kezdődött az aznapi program. Testnevelésórán közös mozgás és aerobic várt a diákokra, majd rajzórán plakátokat készíthettek az egészség témakörében. Ugyanilyen témakörben készültek az óvodások és az iskolások aszfaltrajzai is. Az osztályfőnöki órán az egészséges életmódról beszélgettek a nebulók, majd tesztlapokat töltöttek ki.

A Nyíregyházi Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának munkatársai bűnmegelőzési és drogmegelőzési előadást tartottak a felsősöknek, míg az alsósok gyümölcssalátákat készítehettek. A 4-8. osztályos diákokra vetélkedő is várt, amelynek keretében megtudhatták, milyen elméleti és gyakorlati tudnivalókkal rendelkeznek egészség témában.

Az egészségnapot végül sportvetélkedő zárta, amelyen a szülők a diákokkal együtt bizonyíthatták ügyességüket az Egészség kupán. Az egészségnap sikeres megvalósításában közreműködött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közoktatási Közalapítvány is.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!