Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.22. 13:57

Az adószabadság programja Nyíregyházán is

<p>Nyíregyháza - Hazánk gazdasági versenyképessége messze elmarad a régió országaitól, ebben pedig nagy szerepe van a jelenlegi adórendszernek – mondta Juhász Zoltán, az MDF megyei elnöke, aki úgy véli: átfogó átalakításra van szükség.</p>

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Magyar Demokrata Fórum kidolgozta a Nemzeti Adószabadság Programot, mely összhangban van a konvergencia-programmal, és nem növeli a költségvetés hiányát, ugyanakkor két százalékpontos további GDP-növekedést generálhat.

Ennek négy alappillére az egyszeri adóamnesztia, az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó bevezetése, illetve a szigorú adóellenőrzés, az egyszerűsített és új szerkezetű adórendszer – ez háromkulcsos áfát, s hét százalékpontos járulékcsökkentést jelent –, illetve az ún. haláladó eltörlése.

Juhász Zoltán kiemelte: bízik abban, hogy a pártok végre előveszik a józanabbik eszüket, s hogy sikerül összefogni az ország érdekében. Az MDF a programról ötpárti egyeztetést kezdeményezett, a közeljövőben pedig a gazdasági élet szereplőivel is megvitatják a tervezetet.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!