Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.24. 12:32

Ami megfizethetetlen, az nincs Nyíregyházán!

<p>Nyíregyháza - Megoldotta-e a nyíregyházi belváros parkolási gondjait a nemrég megnyílt több mint 600 férőhelyes mélygarázs? <dia width="900" height="700" alt="Ami megfizethetetlen, az nincs Nyíregyházán! 2008.04.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ami_megfizethetetlen__az_nincs_Ny_regyh_z_n/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ami megfizethetetlen, az nincs Nyíregyházán! 2008.04.24." /></a></dia>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Ami megfizethetetlen, az nincs Nyíregyházán! II. 2008.04.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ami_megfizethetetlen__az_nincs_Ny_regyh_z_n_1/index.shtml , SERIE ,900,700)">Szabad helyek száma óránként: <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ami megfizethetetlen, az nincs Nyíregyházán! II. 2008.04.24." /></a></dia></p>

Olcsóbb mint a felszíni, - ez volt a belváros legutolsó üzletházának átadásáig a mélygarázs parkolási díjáról szóló szlogen, de helyesebb lett volna azt mondani, van tőle még drágább is.

Ha Nyíregyháza belvárosában valakinek meg kell állnia munkavégzés, vagy ügyintézés céljából, több mint 10 közintézmény van ebben a körben, akkor a parkolás nem is olyan kis gond.

Elkészült a mélygarázs, de a közelében olcsóbb állni, mint legurulni a mélybe.

A kihasználtság nem akar nőni, folyamatosan figyeltük, meg sem közelíti a 20 %-ot, legalábbis a Dózsa György utca autókkal is járható részén álló tájékoztató tábla szerint folyamatosan több mint 500 férőhely üres.

Az okot nem kell nagyon keresni, óránként 230 Ft állási díj egy nap alatt gyorsan 2000-re hízik, havonta pedig a minimálbért is elérheti.

Miért nem akarnak a városlakók évente 6-700 ezer forintot parkolásra kiadni?

Cél a rotáció, - szólt a másik szlogen, csakhogy amikor kevés a parkolóhely, a rotáció csak elméletben létezik, a bérleteseknek pedig azt adják el, ami nincs is.

Kapcsolódó cikkek:

  • Parkolás Nyíregyháza új belvárosában 
    Nyíregyháza belvárosának rekonstrukciója után bizony újra "meg kell tanulni", hol és hogyan parkolhatunk a belvárosban.  

  • Az ördög a nyíregyházi Korzónál sem alszik
    Több olvasónk is panaszkodott a Korzó Üzletház első napján tapasztalt közlekedési káoszról. A Vay Ádám körútnál megrekedtek az autók, egy szirénázó mentőkocsi is némi veszteglésre kényszerült a hatalmas autós forgalom miatt.

  • Megkérdeztük a vásárlókat, hogy tetszik a nyíregyházi Korzó?
    Szerdán hivatalosan is megnyílt a Korzó üzletház Nyíregyházán. Megkérdeztük a vásárlókat, hogy tetszik nekik az új bevásárlóközpont

  • Kedden átadták a nyíregyházi sétálót
    Új ruhát öltött a megyeszékhely belvárosa: 2006 őszén kezdődtek meg a munkálatok a Jókai téren, az alapkőletételre tavaly februárban került sor, kedden délután pedig ünnepélyes keretek között adták át a város új sétálóutcáját és a Korzó Bevásárló és Szórakoztató központot.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!