Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.04. 18:53

A Jósa András kórház az év kórháza

<p>Nyíregyháza - Pénteken, a Kórházszövetség XX. Kongresszusán adták át az Egészségügyi Minisztérium által alapított, a szakma által odaítélt „Év kórháza” címet, melyet 2008-ban a Jósa András Oktató Kórház érdemelt ki.</p>

A szakmai bíráló bizottság ezzel a címmel az intézmény kiváló tevékenységét ismerte el, azon erőfeszítéseket, melyeket a kórház a modern, betegközpontú gyógyítás, ápolás, valamint a minőségi orvos-és egészségügyi szakember képzés területén folyó magas színvonalú munkájával bizonyított.

Az intézmény főigazgatója, dr. Pikó Károly lapunknak elmondta: a díj visszaigazolása annak, hogy a rossz körülmények között is lehet fejlődni, a Nyíregyházán folyó magas színvonalú munkát ezzel az évente egyszer kiadott díjjal ismerte el szakma.

Dr. Pikó Károlytól azt is megtuduk, hogy egy nappal korábban „Az életet adó kórház” díjat is átvehették, ami azt jelenti, hogy élen járnak a transzplantációhoz adott szervek számában, s ezzel a megmentett életek számában is.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!