Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.10. 13:45

Víztornyot állítottak Gulácson

<p>Gulács - Az óriás daru segítségével három óra alatt állították fel a 38 méter magas, 100 köbméteres víztornyot. A kivitelezés műszaki vezetője, Gergely Sándor elmondta: a beruházást augusztus 22-ére fejezik be.</p>

Három megyéből (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szolnok) 38 település önkormányzati társulást hozott létre ivóvízminőség javítás érdekében.

Az uniós pályázaton 6,5 milliárd forintot nyertek, s a munkálatok már meg is indultak. A beregi részről Gulács is csatlakozott a programhoz, ahol már a kivitelezési munkák folynak. A Depona Kft. szakemberei jól haladnak az építkezéssel. A

 kivitelezés műszaki vezetője, Gergely Sándor elmondta: a beruházást augusztus 22-ére fejezik be. A napokban a kivitelezés leglátványosabb eseményén, a 100 köbméteres víztornyot állították fel. (A „szármagassága” 30, a teljes magassága 38 méter.) A munkához egy 160 tonnás toronydarut vettek igénybe.

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!