Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.25. 06:13

Támogatás magyar málna és eper termelőknek

<p>Nyíregyháza - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az általa jóváhagyott kérelmeket benyújtó feldolgozó üzemek és felvásárlók nevét közzé teszi.</p>

Megjelent a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter rendelete a feldolgozóipari célú málna- és földieper-termesztés támogatásáról, melynek forrása az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap.

A támogatás igénybevételére a feldolgozóipari szerződés keretében málnát és földiepret termelők jogosultak. A szerződő felek egyfelől jóváhagyott elsődleges feldolgozók, másfelől pedig a kérelmező termelők vagy az őt képviselő zöldség-gyümölcs termelői csoportok, -szervezetek, valamint jóváhagyott felvásárlók lehetnek. Amennyiben a felvásárló egyszersmind feldolgozó is, úgy a szerződés lehet szállítási kötelezettségvállalás is.

A málna- és földieper-feldolgozó üzemek, illetve a málna- és földieper-felvásárlók a feldolgozóipari támogatási rendszerbe a jóváhagyás iránti kérelmüknek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) április 30-ig történő benyújtásával jelentkezhetnek.

A jóváhagyás iránti kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatványt és kitöltési útmutatót az MVH a honlapján (www.mvh.gov.hu) április elején megjelenteti.

Az MVH a jóváhagyott feldolgozók és felvásárlók nevét és címét legkésőbb a jóváhagyás megadását követő nyolc napon belül közzé teszi.
A támogatást a kérelmezők az egységes területalapú támogatási kérelemben a hasznosítási kód megjelölésével igényelhetik.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!