Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.12. 10:34

Testet-lelket kényeztet a Napforduló Szolgálat Nyíregyházán

<p>„Ébred a természet” címmel tavaszi életmód napokat szervez a Napforduló Szolgálat.</p>

Tavaszi életmód napokat szervez a Rákbetegek Országos Szövetségéneknyíregyházi Napforduló Szolgálata a klubtagok számára.
– Március 25-én, kedden egy könnyű tavaszi sétára várjuk a sorstársakat a Sóstói tó körül, amelynek végén finom pogácsával és forró teával látjuk vendégül a túrázókat. A találkozó reggel 10 órakor lesz a Sóstói úti Kórház előtt – tájékoztatta lapunkat Sándor Zoltánné.

– Március 26-án, szerdán, a séta utáni lazításként az élményfürdőbe látogatunk, ahol három hosszú és pihentető órát töltünk el. A klubtagokkal a fürdő bejáratánál találkozunk 10 órakor. S hogy ne csak a testünket kényeztessük, március 27-én Husztiné Hajdú Erika pszichológus tart előadást a klubtagok részére „Az alvó és az ébredő lélek: családi kapcsolataink tükrében” címmel, a Sóstó úti kórház tanácstermében 10 órától.

Március 28-án, pénteki napon Daróczi Zoltán természetgyógyász előadását hallhatják a sorstársak. Hasznos információkat tudhatnak meg a belső gyógyító erőinkről és az alternatív terápiák helyéről a mai gyógyításban. Az előadás 10 órakor kezdődik a kórházi tanácsteremben. Március 29-én 10 órától szintén a tanácsteremben vendégeink lesznek Paréjné Kisa Judit és Somogyi Gyöngyi dietetikusok, „A rák ellen az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány munkatársai. Túlük megtudhatjuk, hogyan lehet egészségesen táplálkozni, milyen élettani hatásai vannak a különböző tápanyagoknak és hogyan válasszuk ki helyesen az alapanyagokat a főzéshez. Az előadás után, 12 órától az előadóink bemutatófőzést tartanak a Napforduló Szolgálat reformkonyhájában. Sajnos, a hely szűkössége miatt a részvételi lehetőség korlátozott. A bemutatóra csak a külön meghívott klubtagokat várjuk, viszont az ételek receptjei mindenki számára elérhetőek a Napforduló Szolgálat irodájában. A programokról érdeklődni lehet a Napforduló Szolgálatnál a Sóstói út 62. szám alatt, illetve az 595-523-as telefonszámon.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!