Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.26. 06:30

Riasztó jelenségek

<p>A fiúk többsége már óvodás korban elszánt „fegyverforgató”, s ez érthető is, hiszen naponta meg kell védjék az országot az ellenségtől, a családot a gonosz betörőktől, s persze az óvodás csoport legszebb lányát a hétfejű sárkánytól. <STRONG>Nyéki Zsolt jegyzete</STRONG></p>

Nincs olyan helyzet, amikor ne szállnának szembe bármilyen veszedelemmel az apró hősök, akik azért erősen markolják játék fegyvereiket. Többségük idővel kinő a harcos küldetésekből, dacára annak, hogy a felnőttek világa aztán tényleg tele van veszéllyel és bűnözővel – ám ebben a világban már a fegyverek is igaziak, a tét sem játék, s nincs új élete se hősnek, se gazembernek.

Óvatosan kell hát nyúlni a fegyverekhez és azok utánzataihoz, még akkor is, ha a személy- és vagyonvédelem társadalmi alapjai ma elég gyatra lábakon állnak hazánkban. Isten ments az amerikai gyakorlattól, amikor boldog és boldogtalan, normális és őrült egyforma joggal szerezhet bármilyen fegyvert, s ha éppen rossz napja van, akkor mészárolhat le egyetemistákat, szomszédokat, áruházi vásárlókat.

Nálunk legfeljebb a fegyver érzetéből merítenek egyesek erőt, torzul hősködéssé viselkedésük. A riasztópisztoly birtoklása bizonyos fokú bölcsességet, uram bocsá intelligenciát feltételez – ám ebben riasztó elmaradásokra bukkanhatunk némely körben.

Kapcsolódó cikkek:

Őrizetben a lagzis rakamazi lövöldöző
A Rakamazi Rendőrőrs súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanújával őrizetbe vette azt a 31 éves férfit, aki vasárnap délelőtt egy lakodalmas sátorban gázpisztollyal közvetlen közelről rálőtt egy házaspárra.   Olvasók mondták: 

Pisztollyal rendelt volna zenét Rakamazon
Lövöldözés volt vasárnap reggel Rakamazon. Úgy tudni, egy családi háznál rendeztek lakodalmat.

Lőttek a rakamazi lagzinak
Az elsődleges információ szerint egy Sólyom utcai családi ház portáján felállított sátorban ünnepelt a násznép, majd lövöldözés tört ki.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!