Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.08. 08:24

Olvasónk írja: Egyiknek felmentés, másiknak börtön

<p>Az ellopott fa árából – amit „megélhetési bűnözők” vittek el – kifizethettem volna a büntetést. Az állam a sajátját behatja könyörtelenül, a kisemberrel nem törődik senki.</p>

Még tavaly történt, de most lett vége az ügynek. Közös erdőnkből – többszöri alkalommal – nagy mennyiségű fát loptak el. A tetteseket megfogták. A rendőrségen feljelentést tettünk. Jegyzőkönyv készült, de végül nem kaptak semmilyen büntetést. Azt mondták, „megélhetési bűnözésről” van szó.

Egy hét múlva igazoltak a rendőrök, nem voltak nálam az irataim. (Otthon felejtettem a tárcámat.) Néhány perc alatt kiderítették rádión, hogy minden papírom megvan, rendben vannak, érvényesek is.

Ennek ellenére feljelentettek, megbüntettek 15 ezer forintra. A pénzt nem tudtam kifizetni, nincs miből. Behajtani sem tudták. S mivel lakóhelyemen nem tudtak közmunkát adni, az összeget átváltották 15 napi elzárásra. Íme másnak lehet megélhetési bűnözés címen kibújni a büntetés alól, én csak az irataimat hagytam otthon, s üljek le 15 napot.

Először is, lehet, hogy az ellopott fa árából kifizethettem volna a büntetést. Az állam a sajátját behatja könyörtelenül, a kisemberrel nem törődik senki.

S. Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!