Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.31. 10:45

Közösségi házat avattak Nyírbogdányban

<p>Nyírbogdány - Az egykori iskolai épületet a szükséges felújítási munkák elvégzése után a bejegyzett civil szervezetek rendelkezésére bocsátották.</p>

Nagy örömben volt része Nyírbogdányban a gyártelepi falurész lakóinak a napokban. A jó hangulat oka az volt, hogy birtokba vehették a helyi civil szervezetek a közösségi házat.

Az elmúlt tanévben még általános iskolaként működő intézmény az ősz folyamán bezárásra került, a gyerekek a tanévet a községben működő iskolában kezdték meg, s üresen maradt a Gyártelep legrégebben épült épülete. A képviselő-testület  úgy döntött, hogy az épületet hasznosítás céljából hozzácsatolják a Székely Elek Művelődési Ház és Könyvtárhoz, hiszen egy újabb közösségi színtérként szolgálhatja atelepülés lakóit. A művelődési ház vezetője, Farkasné Takács Ilona és a település polgármestere, Balogh Tibor egyeztetett a lakóközösség képviselőivel, s megállapodtak abban , hogy a szükséges felújítási munkák elvégzése után a bejegyzett civil szervezetek rendelkezésére bocsátják az épületet – együttmüködési megállapodás alapján.
Az épület átadási ünnepségét rendezték meg március közepén. Közel 100 fő örült együtt a képviselő-testület jelenlevő tagjaival, amikor a kulcsot átadták a „Béke” Nyugdíjas Egyesület, a Gyártelepi Ifjúsági Egyesület, Ászok a Pályán Kulturális és Sportegyesület  vezetői számára.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!