Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.25. 12:43

Falugyűlés Vasmegyeren a társulás terve miatt

<p>Vasmegyer - Ha ésszerű magyarázatokat, számokat, megnyugtató válaszokat kapnak, nem állnak a társulás útjába, de úgy gondolják, hogy a település egészét érintő kérdésben szükség van egy párbeszédre a lakossággal.</p>

Vasmegyeri lakosok keresték meg szerkesztőségünket, akik elmondták, hogy aggódnak a településük függetlenségéért, s azt fájlalják, hogy fontos döntésekről tudomást sem szereznek.

Mint elmondták, szóbeszédből tudják, hogy Vasmegyer társulni kíván a közeli Kék településsel, erről azonban hivatalos információ nem jutott el a lakossághoz. Úgy érzik, joguk tudni, ha változik az iskola fenntartója, s a polgármesteri hivatal dolgozói is féltik állásukat, ha a két település körjegyzőséget hoz létre.

Ebben a kérdésben szeretnének tisztán látni, s ennek érdekében egy falugyűlés összehívását kezdeményezték. Ha ésszerű magyarázatokat, számokat, megnyugtató válaszokat kapnak, nem állnak a társulás útjába, de úgy gondolják, hogy a település egészét érintő kérdésben szükség van egy párbeszédre a lakossággal.

A vasmegyeri önkormányzat a lakosság kezdeményezésére március 29-én 18 órától az általános iskola tornatermében megrendezi a társulás kérdéseivel kapcsolatos falugyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!