Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.26. 16:12

Elég a tanárverésből! – tarthatatlan a mai helyzet

<p>Nyíregyháza - A Pedagógusok Szakszervezete az alábbi közleményt tárta a nyilvánosság elé. A Közleményükben elítélik és tarthatatlannak tartják azt a helyzetet, amelyet a ma pedagógusának el kell viselnie.</p>

A Pedagógusok Szakszervezete elítéli és tarthatatlannak tartja azt a helyzetet, hogy az iskolákban munkájukat végző pedagógusokat egyre gyakrabban és egyre súlyosabb atrocitások érik.

A jogalkotóknak, jogalkalmazóknak meg kell találniuk a kollégák védelmét szolgáló megoldásokat. Úgy véljük azonban, hogy az oktatási intézményekben történtek okai túlmutatnak az intézmények falain. A bajok orvoslása bár kezdődhet itt, de gyógyulást csak társadalmi összefogás hozhat.

Ebben feladata, felelőssége van mindazoknak, akik közvetlenül vagy közvetve, személyes vagy intézményes formában részesei az ifjúság nevelésének. Éppen ezért üdvözöljük és természetesen csatlakozunk dr. Szili Katalinnak, a parlament elnökének felhívásához, és egyben bejelentjük, hogy a Pedagógusok Szakszervezete a tanév elején az e témában érintett lehető legszélesebb szakmai, szülői, társadalmi szervezetek részvételével országos tanácskozást szervez a lehetséges megoldások megkeresésére.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!