Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.06. 13:57

Csoportos rablás Besenyődön

<p>Besenyőd - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi rendőrőrse csütörtökön délelőtt őrizetbe vett három 18-22 éves fiatalt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy szerdán az esti órákban egy besenyődi lakóházba az ablakot betörve behatoltak és az ott lakó 82 éves asszonyt fojtogatni kezdték, miközben pénzt követeltek tőle.</p>

A sértett segítségére a férje sietett, akit az egyik elkövető a fürdőszobában hanyatt lökött. Az idős férfi az erőszak hatására megijedt és az otthon tartott 190.000 forintjukat átadta támadóinak.

Az előzetes orvosi vélemény szerint mindkét személy a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A gyors rendőri intézkedéseknek köszönhetően a csoportosan elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsítható három besenyődi lakost a baktalórántházi rendőrőrs munkatársai rövid időn belül elfogták, akik kihallgatásuk során beismerték tettüket. Az eltulajdonított pénzösszegből 90.000 forint került meg.

- Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!