Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.26. 06:17

A STÁB a mi sorozatunk

<p>Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk: filmsorozat készül Nyíregyházán. A STÁB alkotói nyíregyháziak, a történet ismerős helyszíneken játszódik, a szereplőket ismerős színészek játsszák. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Csap__1__forog_a_ST_B_c_m__369__film_Ny_reg/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Csapó 1: forog a STÁB című film Nyíregyházán 2008.03.17." /></a></dia></p>

A történet kitalált szereplői mellett valós figurák jelennek meg, akik magukat játsszák, akik felvillantják saját életük humorát, tragédiáját, különlegességét, de a film bemutat olyan valós mai problémákat is, amelyek egy híradó egyperces tudósításában nem jutnak úgy el a nézőhöz, mint egy szeretett és nézett film egy percében.

A tervek szerint áprilistól láthatóak a részek a Nyíregyházi Televízióban, a munka pedig javában zajlik. Március első napjaiban – titokban – kezdődtek el A STÁB szórakoztató sorozat forgatásai, hiszen az egyik sztárszereplő, Mészáros Árpád Zsolt ekkor érkezett Nyíregyházára. A sorozat rendezője, Venyige Sándor lapunknak azt mondta: minden a tervek szerint halad, annak ellenére, hogy nagyon nehéz összeegyeztetni a színészek elfoglaltságait és a forgatásokat.

– Ez azt jelenti, hogy nem mindig akkor forgatunk, amikor akarunk – mondja a rendező, aki azt is elárulta, hogyan tudják kezelni ezt a problémát. – A forgatókönyv alapján apró jelenetekre és szereplőkre lebontott technikai forgatókönyv készült, és azoknál a szereplőknél, akik nem tudnak mindig jelen lenni a forgatás menetében, helyszínre, napszakra, jelenetre, sőt, azt mondhatom, szinte szóra lebontottan megtervezzük a munkát, és ha megoldható, egyszerre veszünk fel bizonyos jeleneteket.

Venyige Sándortól azt is megtudtuk, hogy bár még el sem kezdődött a sorozat médiakampánya, máris óriási iránta az érdeklődés. – A szereplőválogatáson több mint százötvenen voltak, bárhol is járunk, a filmről kérdeznek bennünket az emberek. Még a munka elején járunk, máris azt érezzük, és azt érzik az itt élők, hogy ez a mi sorozatunk – csupa nagy betűvel.

A STÁB a klasszikus filmsorozatok elemeit tartalmazza, ami a pluszt jelenti, az az, hogy a filmet nézve mindenki felismerheti az utcákat, tereket, s a feldolgozott történetek is körülöttünk zajlanak. Bízom abban, hogy ezt mindenki a sajátjának érzi majd, s ha így lesz, be tudjuk bizonyítani, hogy egy vidéki városban, kevesebb pénzből is lehet olyan sorozatot készíteni, amit a nézők szeretnek, és amit jól eső izgalommal várnak adásról-adásra. 

Kapcsolódó cikkek:

Csapó 1: forog a STÁB című film Nyíregyházán
Valami különleges van születőben. Egy nyíregyházi alkotócsapat filmsorozatot kezdett forgatni, amely várhatóan áprilistól júniusig lesz látható a Nyíregyházi TV-ben.

Szereplőválogatás a STÁB-ba Nyíregyházán
Egy nyíregyházi alkotócsapat szórakoztató filmsorozatot kezd forgatni, melyet majd a Nyíregyházi TV-ben láthat a közönség. 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!