Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.30. 16:07

A párbajban második lett Szilárd

<p>Kisvárda, Budapest - Szombat este A társulat című televíziós vetélkedő élő adásában eldőlt, hogy Laborc szerepét az István, a király című rockoperában Varga Lajos játszhatja júniusban a jubileumi előadáson.</p>

15:55: Főúr még lehet Szilárdból

Az életkora miatt a főszerepeket nem játszhatja el Nagy Szilárd, de reménykedik abban, hátha kap majd egy mellékszerepet.

– Mint a szombat esti műsorban is elmondtam a párbaj után, számomra már az nagy eredmény, hogy bekerülhettem a legjobb 16 versenyző közé – mondta vasárnap délután érdeklődésünkre Szilárd.

– Örültem a párbajnak, hiszen egy újabb lehetőség volt, hogy megmutathassam magam. Az biztos, hogy az életkorom miatt a főszerepeket nem játszhatom el, de reménykedem, hátha kapok mellékszerepet. Például a főurak szerepéhez megfelel az életkorom.

Április 26-án Koppány szerepéért versenyzem, de ott már valóban az esélytelenek nyugalmával indulhatok az előbb említett életkor miatt. Számomra azonban minden szereplés újabb lehetőség arra, hogy bebizonyítsam: nem véletlenül kerültem a legjobb 16 közé.

8:45: A közönség szavazatai alapján Varga Lajos a kisvárdaiNagy Szilárddalpárbajozott, s végül az érettebb hang, a profibb színpadi előadás döntött Lajos mellett.

Mint korábban már írtunk róla, Laborc szerepéért négyen vetélkedtek: Nagy Szilárd, Varga Lajos, Koroknai Árpád és Wunderlich József.

A párbajt értékelő zsűri a következőket mondta Szilárd szerepléséről: ösztönösen jó, hangilag is felnőtt a feladathoz, a színpadi jelenlét erős volt. Alföldi Róbert nem kertelt, megmondta őszintén: számára csalódás volt a párbaj mindkét produkciója. Szilárd nagyon fiatal még, nem tudja elénekelni Laborc szerepét.

Végül a zsűritagok egyesével szavaztak, s valamennyien Varga Lajosnak adták Laborc szerepét. Nagy Szilárd április végén Koppány szerepéért küzd majd.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!