Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.01. 08:19

Síkos, latyakos utak a megyében

<p>Sokak örömére fehéren búcsúzott a 2007-es esztendő, azonban a gépjárművezetők nem igazán örülnek a váratlan égi áldásnak. A Magyar Közúttól, és a Városüzemeltetési kht-tól érdeklődtünk, milyenek az utak a megyében.</p>

– A mostani állapotban 2-3 centiméteres hó hullott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye nagy részén. A gépek már korán hajnalban megkezdték a fő útak síkmentesítését, s jelenleg közel harminc gépünk dolgozik a megye teljes területén.

A gépjárművezetők figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a folyamatos munka ellenére előfordulhat, hogy az alsóbb rendű utakon letaposott és latyak található, ezért javasoljuk, hogy vezessenek figyelmesen – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Kht.
– Nyíregyházán az utakat már tegnap este 11 órakor elkezdtük síkmentesíteni, de a munkálatokat nehezíti, hogy állandó -6 és -7 celsius fok körüli hőmérséklet van, amely közel van a só olvasztási hőmérsékletéhez. Azokat az utakat, amelyeken menetrendszerinti autóbusz közlekedés zajlik, már felszórtuk, s ezt követően, dolgozunk az ezen kívüli utak síkmentesítésén is. 6 gépünk járja a várost, s szórja az utakat.

Az első tolást követően, már nem toljuk le a latyakot, mert akkor eltávolítanánk az úttestről az sós, síkmentesítő anyagot.

A járdákat is folyamatosan tisztítjuk, s előre láthatólag, a délutáni órákra, elkészülnek a munkálatok – mondta el Sz. Papp László ágazatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!