Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.02. 13:23

Új pénzügyőrségi szervezet kezdte meg működését

<p>Nyíregyháza - Január 1-től átalakított szervezeti struktúrában látja el a Vám- és Pénzügyőrség egyes ellenőrzési feladatait.A részletekről Kupecz József pü. százados sajtószóvivő tájékoztatott.</p>

Január 1-től átalakított szervezeti struktúrában látja el a Vám- és Pénzügyőrség egyes ellenőrzési feladatait. A részletekről Kupecz József pü. százados a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális parancsnokságának sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat:

Központ a centrumban

Nyíregyházán az új Regionális Ellenőrzési Központ a Luther utca 3. szám

alatt található, ahol egyébként a korábbi Jövedéki Központ volt. Az alábbi

telefonszámokon elérhető a központ: 42/548-440 és 42/548-430. Ügyfélfogadási

rend: Hétfő-Csütörtök: 8-tól 11,30-ig és 13-tól 15-óráig. Pénteken nincs

ügyfélfogadás.

Új szervként a Regionális Ellenőrzési Központok látják el az energiaadóval, a vámmal, illetve vámmal együtt beszedendő nem közösségi adókkal és díjakkal, továbbá az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alapból nyújtott támogatásokkal kapcsolatos vámhatósági feladatokat, valamint az engedélyezett gazdálkodói státusz tanúsítványok kiadását.

Január 1-től a Regionális Ellenőrzési központok látják el a környezetvédelmi termékdíj bevallásával, kiszabásával, befizetésével, visszaigénylésével és ellenőrzésével kapcsolatos adóhatósági feladatokat is. A Regionális Ellenőrzési Központok Budapest, Kecskemét, Pécs, Nyíregyháza, Eger, Székesfehérvár és Győr székhelyekkel kezdték meg működésüket.
–Az átszervezés eredményeként a Vám- és Pénzügyőrség hatékonyabban tudja ellátni a vám-, jövedéki-, illetve egyéb szakterületeken kapott feladatait, a gazdálkodók számára egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés–tette hozzá a sajtószóvivő. 

 

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!