Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.06. 11:13

Véradókat köszöntöttek a Megyeházán

<p>Nemrégiben a Véradók Napja alkalmából írtunk a véradásról. Megtudtuk a véradásszervezés sohasem volt könnyű munka, de szerencsére mindig vannak, akik átérzik annak a súlyát, mennyire fontos segíteni, hiszen magunk is bajba kerülhetünk. <dia width="850" height="630" alt="Véradókat köszöntenek a Megyeházán 2007.12.06."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/V_rad_kat_k_sz_ntenek_a_Megyeh_z_n_2007_12_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Véradókat köszöntenek a Megyeházán 2007.12.06." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-103%20szoros%20verado%20RT_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-veradok%20RT_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

11:15: Szabolcsi véradók kitüntetése

Példaértékűnek nevezte Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke a megyei önkéntes véradók aktivitását a Megyeházán megtartott díjátadó ünnepségen.

Az elnök tolmácsolta köszönetét a véradóknak és a véradást szervezőknek, önzetlenségükért, szolidaritásukért és önfeláldozásukért. Fülöp Istvánnal, a megyei közgyűlés elnökével tartott szakmai beszélgetés után kiemelte: nagyon jó az együttműködés a megye és a Vöröskereszt között, a további kapcsolatokra pedig nagy szükség van, hiszen azzal, hogy a szervezet nemzetközi székhelyét

Budapestre helyezték át, óriási kapcsolati erő lehetősége jött létre, melyet mindenképpen ki kell használni. Az ünnepségen emlékérmeket és okleveleket adtak át a legjobb véradóknak, és külön ajándékban részesítették a nyírteleki Ficze Istvánt, aki 103 alkalommal adott vért, aki így a megye legtöbb vért adó véradójává lépett elő.

9:35: A Megyeházán ma tartják a szabolcs-szatmár-beregiek hivatalos ünnepét, ahová Habsburg Györgyöt, a Magyar Vöröskereszt elnökét is meghívták.

A megyében 34 véradóünnepséget tartottak a napokban, ezeken 1600 elismerés talál gazdára, a megyei összejövetelen összesen nyolcvan 50-100 szoros véradónak és 19 kiváló véradásszervezőnek valamint 10 kiváló kollektívának adnak át elismerést.

- Pók Viktória, Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!