Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.19. 16:16

Átadták a Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpontot

<p>Nyíregyháza - Szerdán az egészségügyben dolgozók színe java, Nyíregyházán randevúzott. Ekkor tartották ugyanis a Jósa András Oktató Kórházban a pályázaton nyert forrásból létrehozott Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpont ünnepélyes átadását.</p>

Fülöp István a fenntartó megyei önkormányzat nevében elmondta, nagy dolog ez az életünkben, a csaknem 2 milliárdos beruházás megvalósulása a példa arra, nincs lehetetlen, ha erős az akarat.

- Nagy öröm számunkra, hogy magunkénak tudhatunk egy európai szintű komplexumot, ami hozzájárulhat a születéskor várható élettartam növeléséhez, ami a régiónkban nem csupán az európai, hanem az országos átlagtól is jelentősen elmarad.

Ezen változtatni kell - tette hozzá. Dr. Kincses Gyula államtitkár köszöntőjében kiemelte, az egészségügy életünk azon területe, amelyik leginkább rászorul a jóhírre, az ünneplésre. Hangsúlyozta, fontos, hogy a fejlődés ami itt megindult ne álljon le, s örömmel nyugtázta, hogy az elmúlt évtizedben mintegy 7 milliárd érkezett egészségügyi fejlesztésre a megyébe.

- Erre az új központra jó ránézni, mert amellett, hogy európai színvonalú, kiválóan illeszkedik a tradicionális környezetbe. Dr. Mikola István gratulált a létesítményhez, és erőt és pénzt kívánt ahhoz, hogy működni is tudjon a gépezet.

A létesítményt dr. Pikó Károly megbízott főigazgató vette át, aki biztosította a megjelenteket arról, hogy központban kiváló színvonalon remek kollégák dolgoznak majd a térség betegeiért. A

 ceremónia végén elismerték a projektben aktívan részt vállalók munkáját. A hivatalos ünnepség után egy mondat erejéig dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes kért szót, aki megköszönte hajdani kollégáinak a közös munkát.

Elismerést kapott:
Dr. Diószeghy Péter, dr. Gaál Zsolt, dr. Hajnal Judit, dr. Polgár Péter, dr. Szabó Géza, dr. Szegedi János, dr. Tokár Zsuzsanna, Őry László, Somogyi Imre, Gulyás Istvánné, Királyfalvi Ferenc, Kallóné Salzmann Orsika

 

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!