Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.20. 15:39

Ünnepi ajándék a parkolókban?

<p>Nyíregyháza - Közlekedés, vásárlás, parkolás. Ezek a mindennapos dolgok megtörténnek az ünnepek alatt is. Azt igyekszünk kideríteni: hol, mikor és mennyiért állhatunk meg Nyíregyházán? <dia width="850" height="630" alt="Ünnepi ajándék a parkolókban? 2007. 12. 20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_nnepi_aj_nd_k_a_parkol_kban__2007__12__20_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ünnepi ajándék a parkolókban? 2007. 12. 20." /></a></dia></p>

14:50: – A Városüzemeltetési kht. kezelésében lévő parkolóórákat szombaton reggel kikapcsolják a város egész területén, így sehol sem kell fizetni a várakozásért.

Bár a szombat munkanapnak számít, ez nem befolyásolja a döntésünket. A Piac Csarnok körzetében, azaz a Búza téren, a Búza utcán, az Új utcán, a Víz utcán és az Árok utcán általában szombati napokon fizetősek a parkolók, de ezen a hétvégén ott is díjmentesen lehet megállni a járművekkel.

A berendezéseket majd január másodikán, az újév első munkanapján állítjuk üzembe a nyíregyházi közgyűlés által elfogadott és meghatározott tarifákkal – tájékoztatta lapunkat Szikszay Zoltán parkolási ágazat vezetője.

10:00: Sokan használják a Bujtosi Szabadidő Csarnok udvarán és a Krúdy háza alatti parkolóhelyeket. Utána kérdeztünk, ezek milyen nyitvatartással üzemelnek az ünnepek alatt.

– A Bujtosi Szabadidő Csarnok udvarán található parkoló az ünnepek alatt is végig nyitva lesz a normál nyitva tartás szerint. A most következő hétvégén és az ünnepnapokon a parkolóhelyekért nem kell fizetni, viszont a két ünnep közötti munkanapokon is a megszokott nyitvatartási renddel, azaz reggel 5 órától, este 10 óráig üzemel a parkoló, s ezeken a napokon a használat díjköteles.

A Krúdy Ház alatt található mélygarázst péntek estig vehetik igénybe az autósok, s szombat reggeltől egészen január másodikáig csak az ott élők és a garázshellyel rendelkezők használhatják – mondta el Répási János a parkoló helyeket üzemeltető kft. igazgatója.

- Kiss Takács Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!