Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.23. 08:26

Megható volt a mérki ünnep

<p>Mérk - Várakozással, izgalommal, kíváncsisággal vártuk azt a napot, amikor a megyei önkormányzat mérki ápoló-gondozó otthonába indulunk. Csomagokat vittünk az ápoltaknak a mi és az Önök ajándékait. <dia width="850" height="630" alt="Megható volt a mérki ünnep 1."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Meghat__volt_a_m_rki__nnep_1_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megható volt a mérki ünnep 1." /></a></dia>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Megható volt a mérki ünnep 2."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Meghat__volt_a_m_rki__nnep_2_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megható volt a mérki ünnep 2." /></a></dia>&nbsp<br /> <A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-merk_ps_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Tevet_kaptak_a_merki_idosek_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-MERK%20ajandekatadas%20-Sipeki_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Megkerdeztuk%20MERK%20-Sipeki_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Boldogok voltunk, mert a kedves Olvasóink most sem hagytak magunkra, nagyon sokan akartak és tudtak segíteni abban, hogy mosolyt csaljunk a ritkán vidám arcokra. Az érkezés is megható volt. Ünneplőbe öltözött fiatalok-idősek vártak minket a folyosón, s a szépen feldíszített előtérben. Az ápolónők elmondták, - bár 11 órára ígértük magunkat - a legtöbben már 10 órakor alig bírtak magukkal, s keresték székeiket, honnan is kísérhetnék legjobban figyelemmel a történéseket.

Könnyes köszöntő

Nehezen találtuk meg a szavakat mindannyian. Kerestük mi is, az igazgatónő is, valószínűleg azért, mert hasonló élményben egyikünknek sem volt még része.

A későbbi mosolyokat látva pedig úgy tűnt, senki nem csalódott. Ennyi köszönömöt régen hallottunk - Önöknek is hálával tartozunk ezért - s talán ilyen életet, nyüzsgést és ennyi kacajt is régen láttak az intézmény falai.

Jutott hímezni való terítő Olajos néninek, sok-sok könyv  Veronkának, labda Ilonának, virág és apróságok Jolika és Annuska néninek.

A fiatalok a hangkazettáért versenyeztek, mindenki nyújtotta a kezét az olvasnivalóért, amikor pedig már csak a ruhákkal teli zsákok maradtak vidám próbálgatás kezdődött. Háromautónyi ajándékkal indultunk útnak, vittünk tolókocsit, televíziót, magnót is.

Csaknem háromórát töltöttünk ott, és három évre is elég élménnyel és szeretettel távoztunk.

Fény vetült az otthonra

Örömünk csak tovább fokozódott, amikor kiderült: vállalkozók is megmozdultak. A határszéli otthonról sokan nem is hallottak, most kicsit ők lehettek a középpontban.

– Nagyon nagy boldogság, hogy a Kelet-Magyarország szerkesztősége minket választott a karácsonyi akció kedvezményezettjének. Soha nem történt még ilyen velünk, hogy egy hónapon át mi lehettünk a figyelem középpontjában.

A sok-sok újságcikk rengeteget segített nekünk több vállalkozó hozta el ajándékát közvetlenül hozzánk, az ápoló-gondozó otthonba - mondta köszöntőjében Harangozó Imréné intézményvezető.

Ám a köszönetek sora itt még nem ért véget, hiszen szót kért az egyik gondozott, Kiss Bálintné is, aki könnyek között mondott hálát az otthont vezető Jolika és valamennyi kollégája áldozatosmunkájáért, a szekértelemért, a gondoskodásért és a rengeteg figyelemért, amivel nap mint nap elhalmozzák őket.

Akik segítettek

Harascsák Györgyné Nyíregyháza, Balázs Mihály és neje Nyíregyháza, Szalai Jánosné Nyíregyháza, Királyné Réthy Julianna Tiszadob, Szilvási Györgyné Nyíregyháza, Szilvási József Nyíregyháza, Bodnár Sándorné Nyíregyháza, Budai Beáta Nyíregyháza, Balogh Attila Nyíregyháza, Nagy Noémi Kemecse, Jeszenszkiné Nyíregyháza, Sánta Attila Kisvárda, Oláh Zoltánné Nyíregyháza, Czuczku Mihályné Nyíregyháza, Bakti Péterné Baktalórántháza, Bényei Györgyné Kék, Szabó Sándor Nyíregyháza, Bodrogi Imréné Nyíregyháza, Laskay László Nyíregyháza, Váradi Nándorné Sóstóhegy, Bodnár Anett Nyíregyháza, Vitál Tibor Nyíregyháza, Száraz Lászlóné Tiszabercel, Papp Sándor Nyíregyháza, Poór Ferencné Nyíregyháza, a jósavárosi gyógynövénybolt és még sokan mások...

Kapcsolódó jegyzet:

 Előzmények:

- Pók Viktória -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!