Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.17. 14:01

Közönségtalálkozó Ágoston úrfival

<p>Nyírkáta - A nyírkátai közönségtalálkozó jelenlévői Gosztola Adél színművésznő előadásában részleteket ismerhettek meg az Ágoston úrfi című regényből.</p>

Könyvbemutatóra és közönségtalálkozóra invitálta a nyírkátai önkormányzat az érdeklődőket a napokban: a település szülötte, Cselenyák ImreÁgoston úrfi című új alkotását mutatták be a helyi művelődési házban.

Mint Jeney Sándor polgármester tájékoztatásából kitűnt: a 19. században játszódó történet hősei egykor itt élt helyiek, akiknek hozzátartozói jelenleg is nyírkátai lakosok.

A jelenlévőket Kozma Péter, a megyei Közgyűlés alelnöke, a település korábbi jegyzője köszöntötte, s beszédében a hagyományőrzés fontosságát hangsúlyozta és felidézte az egykori Gebe, mai Nyírkáta nevezetesebb eseményeit.

közönségtalálkozón a kiadó képviselője, Gáspár Ferenc kérdezte az írót, s a beszélgetésbe bekapcsolódott Erdélyi Z. János, aki Vörösmarty Mihály gebei írásairól is szólt. A jelenlévők Gosztola Adél színészművésznő előadásában részleteket ismerhettek meg a regényből.

Az író, aki korábban Jean-Pierre Montcassen, majd Nyíri Cs. Imre álnéven tucatnyi művet írt, elmondta, a regény folytatását tervezi.

A találkozó részeként személyes beszélgetésre is volt lehetőség, s a helyszínen megvásárolt könyveket – amelyek kiadását nyírkátai vállalkozók és az önkormányzat is támogatta – Cselenyák Imre dedikálta.

Kontinens-zene és újságírás

Az író általános iskoláit szülőfalujában végezte, majd gyógyszergyártónak

tanult Tiszavasváriban. Zenei vonalon továbbképezve magát, szövegíróként,

előadóként is ténykedett a nyolcvanas években, a Kontinens-együttessel.


A nyolcvanas évek végén újságírást tanult. A Kelet-Magyarországtól,

a 24 órán át az Új Pest megyei Hírlapig, több újságban publikált.

A kortárs irodalom mellett történelmi, korfestő műveket is írt.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!