Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.20. 14:01

"Irritáló a Kossuth téri tüntetéssorozat!"

<p>Sok környékbeli lakót, városunkba érkező idegent, és a közgyűlés tagjait is zavarja a kihangosítón harsogó, gyakran nyomdafestéket nem tűrő véleményt formáló Kossuth téri szónokok hangja – mondta Jeszenszki András az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóján.</p>

Aranyos Gábor önkormányzati képviselő a 2005-ben elfogadott ifjúsági koncepció kapcsán kiemelte: fontos, hogy a városlakók, a hét végenként kikapcsolódni járó fiatalok biztonságban érezzék magukat.

Péntek és szombat esténként a rendőrség két autóval járőrözik a népszerű mulatóhelyek környékén, figyelmet érdemel továbbá az olyan alkoholmentes szórakozóhely, mint például a Mustárház.
Dr. Moskovits Károly az Észak-alföldi Operatív Program kapcsán elmondta: három megyei jogú város (Debrecen, Szolnok, Nyíregyháza) 12 milliárd forintot kapott városrehabilitációra, ebből 4 milliárdra számít Nyíregyháza. Folytatódna a lakótelepfelújítás (Örökösföld, Érkert), és a leszakadó részek rehabilitációja (Huszártelep). Felújításra vár a Kerekerdő Óvoda, a Kertvárosi, a Petőfi és a Móricz Általános Iskola, valamint a Wesswlényi középiskola. Az orosi iskolát jövőre saját erejéből újítja fel az önkormányzat! A külterületi intézmények elsorvadásáról szóló rémhírek tehát alaptalanok.

Jeszenszki András a másfél éve tartó, s egyre több városlakót irritáló Kossuth téri tüntetésekről szólva hangsúlyozta: számos környékbeli lakót, városunkba érkező idegent, és a közgyűlés tagjait is zavarja a kihangosítón harsogó, gyakran nyomdafestéket nem tűrő véleményt formáló szónokok hangja. A rendőrségkapitány ígéretett tett rá: ha jelzés érkezik hozzájuk a zajongás kapcsán, a hatóság eljár az ügyben!

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!