Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.30. 08:11

Hová tart A vörös postakocsi?

<p>Hűséges olvasónk, Nábrádi Gyuláné a nemrégiben napvilágot látott A vörös postakocsi című művészeti, tudományos, közéleti folyóiratról szeretne többet tudni. Tény: szellemi gyöngyszem született... <DIA width="850" height="630" alt="Hová tart A vörös postakocsi? 2007.12.30."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hov__tart_A_v_r_s_postakocsi__2007_12_30_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Hová tart A vörös postakocsi? 2007.12.30." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Kultur%C3%A1lis%20pezsg%C3%A9s%20-%20A%20V%C3%B6r%C3%B6s%20Postakocsi_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

– Születésemtől fogva Nyíregyházán élek, évtizedekig tanítottam magyar nyelv és irodalmat diákjaimnak. Örülök, hogy egy ilyen szellemi gyöngyszem született az önkormányzat és a Nyíregyházi Főiskola együttműködésének hála – mesélte.

A szerkesztők szándéka szerint negyedévenként megjelenő kiadvány egyelőre 500 példányban látott napvilágot, online kiadása az interneten is olvasható a www.avorospostakocsi.hu oldalon. A Vörös Postakocsi közvetlen, olvasmányos, egyszerre tudományos és szórakoztató. A város, sőt, a régió szellemi centuma szeretne lenni, egyaránt magához vonzva „kincseivel” a helyieket és a távolabb élőket.

A folyóirat tartalmas és közérthető előadásmódban és stílusban kíván szólni a városlakókhoz. Az első szám „Nyíregyháza: egykor, ma, holnap” címmel jelent meg, a tematikus szám Nyíregyházáról szól. Milyen is ez a város? Milyen volt és milyen város akar lenni Nyíregyháza? Valamennyi kérdésre választ kaphatunk. Alapító társszerkesztők: Onder Csaba és Pethő József.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!