Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.05. 15:32

Előbb hódokat, aztán üzletet hoztak

<p>Sajtótájékoztatón mutatták be az OBI nyíregyházi, december 6-kán nyíló áruházát, mely az országos hálózat 20. tagja. A cég fontosnak tartja a környezet megóvását, az ezzel kapcsolatos szemlélet és gyakorlat formálását. <DIA width="850" height="630" alt="Előbb hódokat, aztán üzletet hoztak 2007.12.05."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/El__337_bb_h_dokat__azt_n__zletet_hoztak_20/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Előbb hódokat, aztán üzletet hoztak 2007.12.05." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-obi_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A 20. magyarországi OBI áruház nyitja meg kapuit december 6-án, Mikulás napján. A mintegy 8.000 négyzetméter összesített alapterületű áruház a több tízezer féle terméket felölelő, a város és a régió igényeinek figyelembevételével véglegesített választékkal, és 70 fős munkatársi gárdával várja a vásárlókat.

Ezt a csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta Reiter László, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve: a város és a régió otthonfejlesztési és barkácsközpontjának szerepét kívánják betölteni.

Az áruház építési munkálatai idén tavasszal kezdődtek Nyíregyházán a László utca és a Szegfű utca sarkán, ahol egy 4.783 négyzetméteres belső eladótérrel és 3.172 négyzetméteres kertészettel rendelkező otthonfejlesztési áruház létesült.

„Expanziós politikánk sikerét, dinamikus fejlődésünket alapvetően három tényezőnek tulajdonítjuk. Mindenekelőtt, messzemenőkig elkötelezettek vagyunk dolgozóink iránt, sikereinket alapvetően az ő odaadásuknak és felkészültségüknek tulajdonítjuk.

Piaci összehasonlításban is kiugróan magas összeget fordítunk munkatársaink képzésére, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy évek óta alacsony a fluktuáció, munkatársaink hosszú távon elkötelezettek az OBI iránt.

Sikereink másik alappillérét az üzleti partnerekkel, a beszállítókkal kialakított jó kapcsolat jelenti, ez teszi ugyanis lehetővé, hogy számukra biztos, tervezhető üzleti hátteret, vevőink számára pedig alacsony árakat tudjunk garantálni. Végül, változatlan fontosnak tartjuk a környezet megóvására, az ezzel kapcsolatos szemlélet és gyakorlat formálására tett erőfeszítéseinket.

Kínálatunkban évek óta megtalálhatóak a mérgező anyagoktól mentes festékek és lakkok, a termékek egy része újrahasznosítható, környezetbarát anyagból készült, a faáruk pedig kizárólag erdőgazdálkodási telepítésből származnak. A környezettudatos nevelés az immár 11. évébe lépett hódprogram szolgálja.

Ennek keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is telepítettünk hód családokat (Tiszadob, Fehérgyarmat térsége). A WWF-fel közösen szervezett hódismereti órák keretében legutoljára idén tavasszal az ország 14 OBI áruházában összesen mintegy 1800 általános iskolás diák szerezhetett tudást egy rendhagyó környezetismeret óra keretében egy, a családját és otthonát szerető és ápoló állat életéről.

A legközelebbi programsorozat keretében, 2008. elején már a nyíregyházi OBI áruházban is sor kerül hódórákra” – mondta Reiter László.

Méltatlan

fogadtatás

Nyíregyháza, 2007. december

5. - Méltatlan fogadtatásban volt része a nyíregyházi székhelyű E-misszió

Természet– és Környezetvédelmi Egyesület munkatársainak a holnapi napon

megnyíló barkácsáruház mai ünnepélyes, zártkörű megnyitóján.

Az eseményről Dr. Szigetvári

Csaba – regisztrált meghívott – számol be: Az E-misszió Egyesület

meghívót kapott az OBI nyíregyházi áruházának december 5-i ünnepélyes,

zártkörű meghívójára. A meghívóban foglaltaknak megfelelően telefonon

előzetesen jeleztük két munkatársunk részvételét az eseményen, amit az

ügyintéző regisztrált. Nagy várakozással készültünk a megnyitóra, melynek

alkalmából az OBI magyarországi igazgatójával szerettünk volna az esemény

szünetében személyesen megbeszélni az áruház területén korábban kivágott

védett nyárfa emlékére emelendő mementó létesítésére vonatkozó elképzeléseinket,

és átadni az érdekelteknek egy, a fa emlékére készült plakettet, valamint

a kivágott fa forgácsát tartalmazó mikuláscsomagot.

Mikor regisztrált munkatársaink

a helyszínre értek, a bejáratnál pár perc türelmet kértek tőlünk, mivel

- úgymond - kiemelt vendégnek minősültünk. Ezek után megjelent az áruház

részéről egy hölgy, aki kifogásolta, hogy az Egyesület részéről nem az

a munkatárs jelent meg, akinek a meghívót címezték. Rövid, feszült párbeszéd

után - amelynek során igyekeztünk meggyőzni békés szándékunkról - az OBI

képviselője felkért minket, hogy távozzunk. Miután ennek eleget tettünk,

munkatársainkat még az áruház bejáratánál lévő mosdóba sem engedték be.

A történeteket sajnálattal

vettük tudomásul, hiszen az E-misszió Egyesület egyáltalán nem

botrányos akcióiról híres, megnyilvánulásaink – noha őszinték és nyíltak

– minden esetben kulturáltak és konstruktívak. Sajnos a körülmények folytán

csak közvetítők útján értesülhettünk arról, hogy az áruházlánc igazgatója

a sajtótájékoztatón jelezte szándékát a velünk való egyeztetésre a fának

emléket állító emlékmű létesítéséről.

Ezek után felmerül bennünk

a kétség az egyeztetési szándék őszinteségét illetően.

Kapcsolódó cikkek:

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!