Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.14. 10:45

Akkreditált intézmény a Móricz Zsigmond Könyvtár

<p>Nyíregyháza - Minőségbiztosítási tanúsítvány átadására került sor pénteken délelőtt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében. <dia width="850" height="630" alt="Akkreditált intézmény a Móricz Zsigmond Könyvtár 2007.12.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Akkredit_lt_int_zm_ny_a_M_ricz_Zsigmond_K_n/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Akkreditált intézmény a Móricz Zsigmond Könyvtár 2007.12.14." /></a></dia></p>

Az intézmény az első Magyarországon, mely megkapta az ISO 9001: 2001 szabvány szerinti okiratot. Ennek értelmében a könyvtár 2010. novemberéig alap– és kiegészítő szolgáltatások, programszervezés és az ezekkel kapcsolatos tájékoztatás terén hivatalosan is akkreditált közgyűjteményként működik.

Az ünnepélyes esemény zenés műsorral vette kezdetét, majd Kakukné Katona Ágnes, az auditálást végző cég munkatársa adta át Nagy Lászlónak, a könyvtár igazgatójának az okiratot. Mint azt a jelenlévők megtudhatták, az intézmény tizenkét munkatársa belső auditorként támogatta egy éven keresztül a hitelesítő cég munkáját. Mivel a könyvtár elsőként szerzett ilyen tanúsítványt, ezért a jövőben tapasztalatait más intézményeknek, köztük a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem könyvtárának is átadhatja.

Az ünnepélyes esemény alkalmával Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere és Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke személyesen fejezte ki elismerését az intézmény eredményeihez.

- Szabolcsi Richárd -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!