Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.20. 16:26

Szent Erzsébet jubileumán

<p>Ramocsaháza – A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye életében lelket felemelő élmény volt, amikor Bosák Nándor megyéspüspök Ófehértón az Árpád-kori római katolikus templomban megnyitotta a 2007-es Szent Erzsébet Évet.</p>

Az egyházmegye a jubileumi évet 2007. szeptember 29-én Sárospatakon fejezte be – tájékoztatta lapunkat Kecskés Istvánné Ramocsaházáról. Ezt a szép élményt soha nem felejtjük el, maradandó lesz minden zarándok életében.

Zarándoklat Patakra

– A jubileumi eseményre elindultunk szép számmal mi is ramocsaháziak a baktalórántházi plébános, Juhász Imre atya vezetésével. Elzarándokoltunk Sárospatakra, abba a szép templomba, Isten elé álltunk, és odavittük kérésünket, ahol Árpád-házi Szent Erzsébet életének első éveit töltötte.

A Pócspetriben szolgáló Pásztor Károly atya homíliájában beszélt a 800 éve született Szent Erzsébetről. „– Nyolcszáz éve csillag született Magyarországon, és lett világító csillaga Európának. Ennek a csillagnak fénye alá álljunk, legyen példaképünk a szeretet gyakorlásában, a kereszt hordozásában” – mondta Pásztor Károly atya.

A szentmise után ellátogattunk a Királynői Kúria helyén álló Szent Erzsébet-házba. Itt őrzi és ápolja a város nagy szülöttjének emlékét és fogadja a zarándokokat. Délután ünnepélyes litánia volt szentségkitétellel a magyar szentekről. A litániát Bosák Nándor püspök atya és Tóth László atya végezte. Búcsúzáskor megérintettük Szent Erzsébet ereklyéjét. Árpád-házi Szent Erzsébet az Isten- és emberszeretet példaképe. Oltalmazza egyházunkat, nemzetünket és minden népet.

Járjon közben értünk istennél, hogy irgalmas szeretettel segítsük embertársainkat testi-lelki bajukban! – ekként kérték a ramocsaházi hívők.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!