Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.29. 09:50

Megyei írók bemutatkozó felolvasóestje

<p>A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Írók Társasága (SZIRT) december 4-én 18 órai kezdettel bemutatkozó felolvasó estet tart a Nyíregyházi Főiskola Központi Könyvtárának olvasótermében.</p>

Felvezetőt tart dr. Jánosi Zoltán irodalomtörténész, a főiskola rektora. A S

IRT Irodalmi Egyesületet Antal Balázs, az egyesület elnöke mutatja be. Felolvas:
Balogh Péter, Illés Zoltán, Kürti László, Mogyorósi László.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Írók Társasága (SZIRT) Irodalmi Egyesületet október 31-én alakult meg Nyíregyházán huszonnyolc, a megyében élő illetve megyei kötődésű író, költő, irodalomtörténész és kritikus részvételével. A SZIRT deklarált célja a megyei irodalmi élet felfrissítése, a kortárs irodalom a megyébe hozása, illetve az itteni írók megismertetése a megyében és azon kívül, szoros együttműködésben az Egyesület életre hívásában és támogatásában oroszlánrészt vállaló Nyíregyházi Főiskolával és annak rektorával, Jánosi Zoltán irodalomtörténésszel, valamint a tagok által szerkesztett mátészalkai Partium és a Nyíregyházi Főiskola és Nyíregyháza város önkormányzata által kiadott, frissen induló A Vörös Postakocsi c. folyóiratokkal.

Az Egyesület elnökévé öt évre Antal Balázst, a JAK korábbi elnökségi tagját, a Tokaji Írótábor volt kurátorát választotta, titkárainak pedig Debreczeni Edit és Nagy Zsuka költőket. Az Egyesület irodalom- és kultúraszervező tevékenysége mellett publikálási lehetőséget is szeretne helyben teremteni tagjainak, könyvkiadási programot készít elő, tevékenységét pedig a megye más településeire is ki kívánja terjeszteni. Az Egyesület a Nyíregyházi Főiskolától és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatától kapott egyelőre támogatást céljai megvalósításához. Az Egyesületnek tagjává válhat bárki, aki munkájába szeretne bekapcsolódni, nem töltötte be a 40. életévét, s ketten a tagok közül felvételét ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!