Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.29. 18:12

Kinek a felelőssége?

<p>Nyíregyháza - Tanulságos, igazi vitát kiváltó baleset történt csütörtökön négy óra tájban Nyíregyházán a Selyem utca, és a Belső körút kereszteződésében, ahol egy kismotoros hajtott neki egy Mercedesnek. <dia width="850" height="630" alt="Kinek a felelőssége? 2007.11.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kinek_a_felel__337_ss_ge__2007_11_29_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kinek a felelőssége? 2007.11.29." /></a></dia></p>

A merci a kis utcából kanyarodott ki a Selyem utcára jobbra kis ívben, amikor a kismotor nekiment. A kialakult helyzet azért tűnik bonyolultnak, mert korábban a Belső körút sarkán állt egy elsőbbségadás kötelező tábla, amit a járda aszfaltozása után nem helyeztek vissza, így az autós joggal gondolhatta, hogy ott a jobb kéz szabály van érvényben, és neki van elsőbbsége.

A motoros elég lassan jöhetett, mert harmincas tábla korlátozza a sebességet, féknyom sem volt látható, és a motor alig, míg vezetője egyáltalán nem sérült meg a borulásban. Ugyanakkor az is kérdéses, hogy az autós mit keresett ott, amikor az utcába csak abban az esetben lehet behajtani, ha azt célforgalomra használják. Ráadásul az autós látószögében a járdán parkolt egy autó, ami akadályozta az útszakasz beláthatóságát. A felelősség megállapítása a szakértők feladata lesz, mivel nem egyértelmű, hogy az kit, és mennyiben terhel.

- Racskó Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!