Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.30. 10:20

Elrendelték a gyújtogató előzetes letartóztatását

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városi Bíróság közveszély okozás bűntette miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő büntető ügyben a mai napon meghozott végzésével elrendelte P. Ferenc gyanúsított előzetes letartóztatását.</p>

A részletekről dr. Nyakó Zsuzsa a megyei bíróság elnökhelyettese tájékoztatta lapunkat: A bíróság indokolása szerint P. Ferenc 2007. november 8. napján 20.00 óra körüli időben a Nyíregyháza, Ungvár stny 15. sz. alatti lakóház alagsorában szándékosan tüzet gyújtott, melynek következtében különböző ruhaneműk, papírhulladék gyulladt meg. A tüzet a kiérkező tűzoltók megfékezték, azonban a lépcsőházban keletkezett füst miatt két lakó 8 napon belül gyógyuló füstmérgezést szenvedett.

A gyanúsított 2007. november 21. napján 18.00 óra körüli időben a Nyíregyháza, Ungvár stny 15. szám alatti lakóház lépcsőházának X. emeletén a folyosón tárolt heverőt meggyújtotta, melynek következtében tűz, illetve füst keletkezett. A lakók a tüzet idejében észlelték, azt eloltották, így személyi sérülés nem történt. A Nyíregyháza Ungvár sétány 15. számú épület egy több lépcsőházból álló lakótömbben helyezkedik el, lépcsőházanként 39 lakás található és a földszinti részen üzlethelyiségek és postahivatal működik. A gyanúsított cselekménye közveszélyt okozott.

A gyanúsított munkaviszonnyal, megélhetést biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, büntetett előéletű.
Az előzetes letartóztatás elrendelése indokolt, tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére, alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne, továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárást meghiusítaná, vagy megnehezítené, különösen a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével – figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a bűncselekményt lakókörnyezetében követte el – de megalapozottan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A határozat jogerős.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!